FIA refuza momentan afilierea Federatiei Romane de Automobilism Sporti ( FRAS )

FIA a decis sa amane adoptarea unei decizii definitive in legatura cu acordarea exercitiului puterii sportive in Romania catre FRAS, urmand sa vada in ce masura lucrurile vor evolua in conformitate cu pricipiile care stau la baza functionarii institutiei internationale. Asa cum ne asteptam, Consiliul Mondial al FIA a hotarat in cadrul sedintei de luna aceasta , amanarea solutionarii delegarii puterii sportive din Romania si refuzul afilierii FRAS pana la finalizarea investigatiei amanuntite a situatiei din tara noastra. In cadrul convorbirilor cu Consiliul Federal al FRAS, oficialii FIA au mentionat ca asteapta rezultatul alegerilor din data de 4 decembrie a.c si vor sa vada daca FRAS va raspunde solicitarii de a prelungi mandatul conducerii de la 2 la 4 ani.

Mentionam ca in urma solicitarii depuse in 2009 de FRAS la FIA in vederea afilierii si a vizitei d-lui Peter Doggwiler in Romania,  solutia de mediere propusa in disputa cu ACR , a fost delegarea pe termen limitat a puterii sportive catre FRAS de catre ACR.

Pentru evitarea unei situatii similare cu cea din Kuweit, unde tot doua institutii si-au disputat puterea sportiva, iar delegarea pe perioada limitata a reprezentat doar o solutie de moment care in final a dus la un esec pentru solicitant, FRAS a refuzat aceasta solutie de compromis, preferand sa fie continuate procedurile pentru afilierea definitiva.

sursa : Fras.ro