Documentarul “Cursa vietii mele” in istoria apariţiilor cinematografice BMW

BMW este construit pentru plăcerea de conduce şi cel mai bine un automobil al mărcii se experimentează la volan. Atunci când însă trebuie să stai acasă, poţi savura modelele mărcii în lumea magică a poveștilor din filme. BMW joacă un rol important în multe dintre ele. Potrivit bazei de date online a mașinilor de filme imcdb.org, automobilele BMW au apărut în aproape 30.000 de filme, seriale și documentare din întreaga lume. 

Tom Cruise on the set of MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT from Paramount Pictures.

 

Marca BMW este acasă în lumea agenților secreţi. Cel puțin printre ei este foarte populară. A fost alături de Tom Cruise, în rolul lui Ethan Hunt, chiar în trei filme din seria Mission: Impossible. Un alt agent secret legendar, James Bond, s-a bazat pe modelele BMW pentru a salva lumea.

 

De-a lungul timpului, o serie de documentare au spus din poveştile mărcii şi au stârnit emoţii pe marele ecran. Odată cu “No Limits” – documentarul realizat de  fraţii Tim şi Nick Hahne (Germania) urmareste participarea lui Alex Zanardi în cursa de 24h de la Spa din 2015, pe marile ecrane a debutat şi documentarul românesc “Cursa vieţii mele“, construit pe baza unui interviu savuros cu legendarul pilot Marin Dumitrescu realizat de Eduard Baban si Catalin Oprea.

Marin Dumitrescu aîncetat din viaţă în acest an, la vârsta de 102 ani,  pilotul român având peste 30 de titluri de campion, a construit automobile de curse, a construit echipe de raliu, a format şi a influenţat destine de campioni, precum Ştefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David. Ultimul titlu a fost obţinut chiar în anul de retragere, 1976, cu un model Dacia – campion naţional Clasa VI în Campionatul de Viteză în Coastă.