Doua etape = 50 de puncte

Echipajul Edwin Keleti/Victor Ponta a câștigat și cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” , Raliul Argeșului 2010, desfășurat în acest sfîrșit de săptămână. Grație victoriei din prima etapă de la Brașov, echipajul conduce în clasamentul grupei A cu 50 de puncte.

Raliul Argeșului 2010 a adus în fața concurenților, după nouă ani, probele speciale de pe Transfăgărășan. Edwin Keleti s-a declarat încântat de aceste probe care au fost o premieră pentru echipajul cu numărul de concurs 99.

Edwin Keleti: „Suntem foarte fericiți de felul cum a decurs confruntarea noastră cu temutul Transfăgărășan. Cred că și noi ca echipaj, cît și mașina, am fost la înălțime prin această  victorie categorică. Victor a asimilat perfect traseul și a dictat cu o precizie de ceasornic virajele de pe probele speciale care sunt, în opinia mea, printre cele mai tehnice din Campionat. Cît despre mașină, pot să spun că efectiv s-a bucurat de tehnicitatea și dificultatea traseului, oferindu-ne tot ce are ea mai bun! Dacă ținem cont de starea asfaltului pe care am alergat, unde aderența varia  de pe o probă pe alta și de la un viraj la altul, am avut bucuria să ni se confirme încă o dată calitățile extraordinare ale pneurilor Pirelli de competiție. Nu exagerez când afirm că au avut un rol important în ecuația succesului nostru. În ceea ce privește cursa de la Argeș, cred că cea mai dificilă probă a fost prima, unde orice greșeală poate costa foarte mult. Cea mai frumoasă a fost cea de la coada lacului, a doua, care seamănă foarte mult cu probele pe care le-am parcurs în Spania anul trecut. Un farmec deosebit l-a avut proba de urcare/coborâre de la Capra, care a strîns un număr impresionant de spectatori pentru care am vrut să facem show!  Le mulțumesc pe această cale sponsorilor care ne susțin acest an și celor din echipa tehnică pentru felul în care și-au făcut treaba!

Referindu-se la celelalte etape din calendarul competițional 2010, Edwin Keleti a declarat: „În continuare, lupta este mai strînsă decât pare de pe margine și Campionatul este foarte lung. Desigur, am avut un debut de sezon  perfect, cu rezultatele cele mai bune posibil  în clasamentul general.  Sunt hotărît să abordăm cu aceeași seriozitate etapele care urmează cu speranța că vom putea  păstra titlul de Campioni ai grupei și în 2010.”

Victor Ponta împarte sentimentul de reușită cu colegii din Jack Daniel’s Rally Team: „Sunt și eu foarte bucuros de rezutat  pentru că pentru noi a fost prima dată când am alergat în regim de cursă pe Transfăgărășan. Cred că am dovedit că avem ce ne trebuie ca să mergem tare, atât pe urcare cât și pe coborâre. E prima dată când am simțit că sunt într-o echipă. Mă bucur și pentru rezultatele lui  Gergo Szabo, Cătălin Berari și  Viorel Ivan. Abia aștept cursa de la Mureș care va fi tot o premieră pentru noi.”

Edwin Keleti şi Victor Ponta concurează  la grupa A în Campionatul Național de Raliuri „Dunlop”   pe un Renault Clio R3 Maxi Evo 2009. În acest an ei sunt susţinuţi de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, ColgatePalmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Argeșului 2010 a fost a doua etapă a CNR „Dunlop”. Raliul s-a desfășurat sâmbătă (8 mai) pe Transfăgărășan și s-a încheiat duminică (9 mai) cu un Rally Show în Pitești. Următoarea etapă din calendar este Raliul Mureșului (4-6 iunie 2010).

Clasament final grupa A, Raliul Argeșului 2010:

  1. Edwin Keleti/Victor Ponta
  2. Daniel Ungur/Toni Avram
  3. Alexandru Filip/Bogdan Iancu

Clasament general grupa A după două etape:

  1. 1. Edwin Keleti/Victor Ponta 50 puncte
  2. 2. Daniel Ungur/Toni Avram 36 puncte
  3. 3. Alexandru Filip/Bogdan Iancu 27  puncte

p.r. 4media.ro Bogdan Roșca

credit foto: Cătălin Stoia simcat.ro