Un nou inceput pentru Edwin Keleti si Victor Ponta alaturi de Mitsubishi Lancer Evo X

Echipajul de raliuri Edwin Keleti/Victor Ponta abordeaza sezonul 2011 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop” dintr-o noua perspectiva.

Dupa ce trei ani la rind au cistigat titluri de Campioni la  Cupa Dacia Logan (2008), Clasa N2 (2008), Grupa A (2009 si 2010) si Clasamentul autoturismelor cu doua roti motrice (2009 si 2010), Edwin Keleti si Victor Ponta se vor inscrie in raliurile  sezonului 2011 cu un MITSUBISHI LANCER EVO X.

Este practic un nou inceput pentru noi, spune Edwin Keleti. Chiar daca nu este prima data cind pilotez  o masina cu transmisie integrala, este primul sezon in care ne aliniem la start cu o astfel de masina. Suntem foarte fericiti ca reusim sa facem pasul spre  grupa N. Personal sunt un mare fan al masinilor care au si puntea motoare spate, nu neaparat 4WD, si sunt convins ca o sa-mi placa tinuta supra-viratoare a masinii. Va trebui insa sa gasim un echilibru pentru a obtine o deplasare eficienta in concurs. Mitsubishi-ul nostru EVO X este preparat si va fi intretinut de Colina Motors. Echipa si-a dovedit deja profesionalismul in pregatirea masinii pentru concurs asa ca noi avem foarte multa incredere in experienta lor. Masina este construita in configuratia N4 desi am fi vrut sa mergem pe specificatiile grupei R dar au fost doua impedimente in a configura masina pentru aceasta grupa. Deocamdata nu exista kit-uri disponibile pentru Mitsubishi Lancer EVO X de grupa R si, mai mult decit atit, FRAS nu a anuntat clar pina la aceasta data daca accepta in concurs masini in aceasta configuratie.

Referitor la targetul sportiv pentru acest sezon Edwin Keleti spune: Cred ca 2011 va fi un sezon de acomodare. Ne propunem sa descoperim masina fara a ne impune obiective sportive prea ambitioase.

Cei doi sportivi tin sa-i multumeasca lui George Grigorescu si echipei tehnice conduse de Iulian Nita de la Mach1 Sportech pentru profesionalismul de care au dat dovada in anii in care au cistigat impreuna titlurile de Campioni.

Sezonul 2011 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop” incepe cu Raliul Brasovului “Tess Rally” intre  8 si 9 aprilie.

 

 

p.r. 4media – Bogdan Rosca