Radu NECULA si Adrian TEMEȘ – Victorie la Clasa 9

Ultima etapă de raliu desfășurată la Tulcea – Danube Delta Rally – s-a terminat cu un rezultat de excepție pentru echipajul 42 Radu Necula si Adrian Temeș, la bordul unui Suzuki Swift Sport. După o luptă strânsă cu un clasament în schimbare de la o probă specială la alta și o răsturnare dramatică de situație chiar pe ultima probă, echipajul s-a clasat pe locul 1 la clasa 9 și pe locul 3 în clasamentul mașinilor cu două roți motrice.

 

Ziua de vineri a început cu un loc 2 pe prima proba specială, dar a continuat cu timpi mai slabi pe următoarele probe. “Nu am reușit să cresc ritmul după PS1, ba chiar am mers mai precaut în a doua buclă și ne-am regăsit la mai bine de 1 minut de poziția fruntașă a clasei. Pe secțiunile de drum denivelate, la viteze mari, nu mă ințeleg prea bine cu suspensia mașinii, este cred o problemă de construcție mai degrabă decât o problemă de reglaje, suspensia actuală nefiind gândită pentru folosirea îndelungată pe macadam.” a declarat Radu Necula.

 

Înainte de superspeciala din centrul orașului Tulcea, echipajul se afla pe locul 4, la mai bine de 1 minut de vârful clasamentului. Aveau insă să câștige superspeciala și să recupereze câteva secunde, urcând pe podiumul provizoriu al primei zile. Ecarturile apropiate între locurile 2-5 anunțau o luptă foarte interesantă pentru a doua zi.

Radu Necula

 

Sâmbătă, scopul echipajului a fost recuperarea timpului pierdut în fața locului 2 și asigurarea podiumului la final de raliu, lucru reușit de Radu Necula și Adrian Temeș, dar nu fără emoții. “Primele 2 probe de sâmbătă au inceput foarte bine pentru noi, am mers fără greșeli și am reușit să ne apropiem la 13 secunde de locul 2, dar nu ne-am dat seama cât de mare va fi uzura anvelopelor pe palierele de viteza și la finalul PS8 pierdusem tot ce am recuperat în prima buclă. Din fericire, pe a doua buclă am reușit să recuperăm la mustață timpul față de locul 2, doar 0.7 secunde ne separau după 140 de km de mers în regim de cursă, iar ghinionul echipajului de pe prima poziție ne-a propulsat încă o treaptă.” a adăugat Radu Necula.

 

Finalul zilei avea să-i regăsească nu doar pe locul 1 la clasa 9, ci și pe locul 3 în clasamentul mașinilor cu două roți motrice, rezultate ce îi urcă pe locul 2 la clasa 9 și locul 5 la 2RM după primele 3 etape.

 

Materialul de concurs si logistica au fost pregătite la fiecare etapă de specialistul tehnic GoRace Motorsport, condus de Șerban Coman, care împreună cu echipa sa au asigurat încă un raliu lipsit de orice probleme tehnice.

 

Echipajul Radu Necula / Adrian Temeș este susținut în CNR de partenerul principal Bella Casa care activează în domeniul comercializarii materialelor de construcții pentru amenajări interioare, cum ar fi uși, parchet, cabine duș, gresie, faianță, cu magazine pe întreg teritoriul țării, important furnizor al retelelor DIY și al dezvoltatorilor imobiliari, precum și de partenerii tehnici Comex-Ro, Rombelt Trade si GoRace Motorsport.