De la Suceava predam legatura la Poiana Brasov

Nici nu s-a risipit inca tot fumul de la cauciucul ars in parcarea Shopping City Suceava, ca deja fumul se va ridica in acest weekend si din Poiana Brasov. Asociatia Romana de Drift a introdus cura de drift pentru pilotii din Campionatul National de Drift – GTT Drift Championship. La doar o saptamana diferenta, o noua etapa de drift va aduce fanii alaturi de protagonistii campionatului, de-a lungul unui eveniment plin de adrenalina.

 

16.000 de metrii patrati sunt pusi la dispozitie de organizatori pentru etapa de casa a acestora si daca judecam dupa etapele precedente disputate aici, evenimentul se preconizeaza a fi unul pus la punct pana la cel mai mic detaliu.

 

In 2011 Calin Ciortan isi trecea in cont victoria in Poiana, iar in acest an se va numara din nou printre favoriti mai ales dupa ce la Suceava ne-a oferit un battle incendiar alaturi de colegul sau de echipa Dobre Nicolae. Acesta din urma vine in Poiana din postura de lider al campionatului, insetat de gustul unei noi reusite, dupa proaspata victorie de la Suceava si dupa ce anul trecut o defectiune tehnica la condamnat la locul al patrulea. Cei doi colegi domina campionatul in acest sezon cel putin pana in acest moment. Pentru locul al treilea exista multi candidati care au aratat pana acum o forma buna, insa necomparabila cu a celor doi mentionati anterior. Razvan “LKN” Fratianu, locul al treilea la Suceava, Iulian “Jumi” Jumuga, locul al treilea la etapa de la Iasi, Sorin Ene, cu un nou motor pe Nissan-ul Silvia S14, Catalin Trifan, pilotul din Piatra Neamt care nu mai departe de anul trecut debuta in campionat, sunt doar cativa din pilotii cu sanse ridicate la podium.

 

Dupa ce la Suceava suprafata de concurs a pus cateva probleme concurentilor, acestia avariind cate ceva la masini, la Poiana Brasov acest impediment a fost scos din ecuatie. Vremea ramane singurul factor necunoscut pentru ca weekendul 2-3 iunie sa fie unul perfect pentru sustinatorii si practicantii acestui sport in Romania.

 

Ostilitatile vor incepe sambata, zi dedicata antrenamentelor si sesiunilor de Taxi drift acolo unde fanii pot simti pe pielea lor, pentru cateva minute, tensiunea si adrenalina pe care pilotii o experimenteaza in cursa. Duminica va fi ziua cea mare, atunci cand vor avea loc si calificarile care vor preceda mult asteptatele dueluri.

 

Acestea fiind spuse tot ce va ramane de facut este sa fiti prezenti in acest weekend in Poiana Brasov, pentru a va bucura de un regal automobilistic desavarsit.

 

Credit Foto: Catalin Oprea

 

PROGRAM :

Sambata 2 Iunie

08:00 – 10:00 Briefing + antrenamente debutanti

10:00 – 12:00 Antrenamente libere

12:00 – 13:30 Taxi Drift

13:30 – 14:30 Pauza

14:30 – 18:00 Antrenamente libere

 

Duminica 3 Iunie

08:00 – 09:00 Briefing + antrenamente debutanti

09:00 – 11:00 Antrenamente

11:30 – 13:30 Calificari

13:30 – 14:30 Pauza

14:30 – 18:00 Concurs drift

18:00 – Ceremonie premiere