Formula Drift in Las Vegas

Unul dintre cele mai puternice si mai mediatizate campionate de drift, Formula Drift, care se desfasoara pe teritoriul Statelor Unite a ajuns la cea de-a 5-a runda din sezonul 2010.

Sambata 21 august va avea loc langa circuitul “Las Vegas Motor Speedway” etapa intitulata “After Dark“. “Diamantul din desert”, asa cum este supranumit circuitul din Las Vegas, gazduieste traseul de drift special pregatit si este considerat drept unul dintre cele mai rapide trasee din intreg campionatul. Cei 51 de concurentii care si-au confirmat prezenta pana in acest moment vor risca totul inca din primul viraj, deoarece viteza de intrare in acest viraj va fi una foarte mare si aproximativ 90 mph viteza de drift in curba.

Tanner Foust castigatorul etapei cu numarul 4 din acest sezon care a avut loc la Washington este si cel care s-a impus anul trecut pe circuitul din Las Vegas. Principalul adversar probabil ca va fi Vaughn Gittin Jr. favoritul publicului care are la dispozitie un Ford Mustang foarte bine pregatit la fiecare etapa. Nu trebuie sa il uitam nici pe Daijiro Yoshihara castigator in rundele 2 si 3 ale acestui sezon pe Nissan Silvia S13 si care se pare ca la aceasta etapa va concura pe o noua masina, un Nissan 350z.   

    

Clasamentul general dupa cele 4 runde desfasurate se prezinta astfel:

1. Vaughn Gittin Jr. 357 pct

2. Tanner Foust 331 pct

3. Daijiro Yoshihara 326 pct  

Un scurt filmulet de la etapa din 2009 din Las Vegas

[vimeo 5676472]

foto : formulad.com