Obiective indeplinite pentru Raspopa si Grigoriu la Raliul Harghitei

Fosti colegi de echipaj pana in urma cu doua raliuri, Adrian RASPOPA si Catalin GRIGORIU si-au indeplinit obiectivele propuse inainte de startul in Raliul Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri, care s-a desfasurat weekendul acesta intre 9 si 10 octombrie. Astfel, Adrian RASPOPA s-a impus in intrecerea rezervata automobilelor cu 2 Roti Motrice, terminand sezonul in postura de vicecampion national iar Catalin GRIGORIU a incheiat cu bine primul sau raliu din postura de pilot.

 

Doua zile, zece probe, 84,81 kilometri de speciale si un coeficient de 0,8, sunt coordonatele principale ale Raliului Harghitei desfasurat weekendul acesta pe drumurile de macadam din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Chiar daca au intampinat unele probleme, pilotii bacauani Raspopa si Grigoriu si-au indeplinit obiectivele pentru ultima etapa din sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri.

 A.Raspopa@Raliul Harghitei 2015

Recunosc, am plecat relaxati spre Raliul Harghitei crezand ca vom avea o simpla sarcina de indeplinit. Bineinteles, daca ceva poate merge prost, va merge si asa s-a intamplat in prima zi, atunci cand am avut probleme cu mufa selectorului de la cutia de viteze secventiala a masinii noastre. Astfel, cutia nu mai schimba treptele si ramanea blocata in treapta a 3-a iar noi am pierdut astfel timp pretios vineri, in prima zi de concurs, atunci cand efectiv ramaneam pe loc in unele ace de par. Problema a fost rezolvata in primul parc de service de 45 de minute insa pana atunci la fiecare start si stop de proba am improvizat solutii pentru a bloca cumva aceasta mufa buclucasa. spunea Adi RASPOPA dupa Raliul Harghitei.

 Podium 2RMA@Raliul Harghitei 2015

In ziua a doua, cea de sambata, totul a decurs fara incidente iar noi am adoptat un ritm care sa ne faca placere si dupa ce ne-am comparat timpii cu cei ai unor colegi de la Grupa N am constatat ca ne-am descurcat onorabil. Ne-am indeplinit obiectivul propus, de a incheia sezonul in primii zece in clasamentul general si tot ce ne mai ramane acum de facut la final de sezon este sa alcatuim un buget pentru anul urmator.a mai adaugat RASPOPA care la finalul acestui sezon si-a trecut in cont titlul de vicecampion la 2 Roti Motrice alaturi de Cosmin DIACU si s-a clasat pe locul 10 in clasamentul general de la sfarsitul campionatului.

 

Catalin si Raluca GRIGORIU nu au fost ocoliti de incidente nici la cel de-al doilea raliu din cariera lor, dupa ce au avut parte de o iesire in decor la sesiunea de teste premergatoare Raliului Harghitei.

 C.Grigoriu@Raliul Harghitei 2015

In ciuda incidentului de la shakedown am reusit sa luam startul in raliu gratie unui efort extraordinar al echipei de asistenta tehnica de la Pro Motor Ramnicu Valcea si al prietenilor nostri care ne-au adus piese inclusiv vineri noapte de la Onesti. Chiar daca masina nu a fost in cea mai buna forma a sa, am reusit sa ajungem cu bine la finalul raliului si sa obtinem niste timpi pe probe care comparati cu cei ai concurentilor cu modelul Logan si Suzuki Swift ne fac sa ramanem optimisti pentru sezonul urmator. Vreau sa am cat mai mult timp necesar pentru a efectua mai multe sesiuni de teste pana la debutul viitorului campionat, mai ales ca la anul sper sa putem lua startul la cat mai multe etape. Bineinteles ca ma bazez pe sfaturile lui Adi in cazul acesta si sper sa reusim sa ajungem macar la 4-5 raliuri in 2016 a declarat Catalin GRIGORIU la finalul Raliului Harghitei.

 

Adrian Raspopa a fost sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert si Wurth Romania, cat si de partenerii tehnici, Simba,  GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.

 

credit foto 1&2 – CAtalin Stoia – Simcat.ro

credit foto 3 – Lucian Mitrofan