Obiective indeplinite pentru Napoca Rally Academy in Italia

  • Simone Tempestini si Sergiu Itu au debutat impreuna intr-o competitie oficiala;
  • Marco Tempestini si Toni Avram s-au distrat si s-au clasat pe podium la primul raliu pe Ford Fiesta WRC;
  • Urmatoarea etapa pentru Sergiu si Simone va fi Prealpi Master Show, intre 1 si 2 decembrie;
 

Desi campionatul intern de raliuri s-a terminat, doua echipaje Napoca Rally Academy au luat startul in acest weekend in Italia, la Ronde Balcone delle Marche, prima etapa a Trofeului Raceday Ronde Terra. Aflat pentru prima oara la volanul unui Ford Fiesta WRC, Marco Tempestini s-a clasat pe podium alaturi de copilotul Toni Avram iar Sergiu Itu a debutat intr-o competitie oficiala alaturi de Simone Tempestini.

credit foto: Photozini

Singurul obiectiv al celui mai tanar echipaj Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini si Sergiu Itu, era acela de a se acomoda unul cu celalalt la bordul Subaru-lui Impreza. Chiar daca formatul unui raliu de tip „Ronde” din Italia este foarte simplu si consta in parcurgerea de patru ori a unei singure probe speciale, clasamentul final alcatuindu-se pe baza celor mai buni trei timpi inregistrati, Simone si Sergiu nu au avut parte de un debut prea usor.

 

Proba a fost foarte frumoasa, cu viraje tehnice dar si de viteza. Lucio, fostul meu copilot, ne-a ajutat la recunoasteri asa ca adaptarea cu Sergiu a decurs mai usor. Impreuna ne-am descurcat destul de bine dar cu siguranta, pe masura kilometrilor parcursi impreuna, o vom face si mai binea spus Simone Tempestini.

 

Ploaia si-a facut aparitia la jumatatea zilei, in timpul celei de-a doua manse iar cu 300 de metri inainte de a ajunge la finalul celei de-a patra parcurgeri, Simone Tempestini si Sergiu Itu au avut parte de o iesire in decor si nu au mai putut sa revina pe traseul de concurs datorita noroiului format.

 

Imi pare rau ca s-a terminat asa ziua. Am gresit intr-un loc foarte ingust, unde nici daca era uscat nu era permisa nici cea mai mica greseala.” a mai spus Simone. Stiam ca nu ne putem imbunatati timpul in ultima mansa, mai ales ca se formasera sleauri foarte mari. Nu am fortat dar cu siguranta puteam merge putin mai incet. Plecam din Italia cu lucrurile pozitive. Ne-am inteles bine in masina cat si in afara acesteia iar pana la incident ne-am imbunatatit constant evolutiaa mai adaugat si Sergiu Itu. 

credit foto: Photozini

Aflati la prima experienta la bordul unui model world rally car de ultima generatie, Marco Tempestini si Toni Avram s-au adaptat foarte bine la comenzile Ford-ului Fiesta WRC si s-au clasat pe locul al treilea in cadrul Grupei A si a Trofeului Raceday Ronde Terra.

 

Au fost foarte multe noutati pentru noi weekendul acesta. Practic eu nu cunosteam deloc nici traseul nici noua masina. Fiesta WRC este un model destul de complicat in comparatie cu celelalte masini pe care le-am mai pilotat si cu care nu am apucat sa facem decat 10 kilometri inainte de start, la sesiunea oficiala de teste.” a spus Marco Tempestini.

 

In primele doua treceri am pierdut mereu cel putin doua secunde la start din cauza sistemului complicat de launch control (program de start). La a treia parcurgere a probei, cand isi facuse aparitia si ploaia, am ratat o intersectie si motorul masinii s-a oprit, iar pe ultima nu am mai fortat deloc, fiindca nu avea niciun rost sa fac asta pe ploaie torentiala, tinand cont si de metoda de alcatuire a clasamentului final. Per total consider ca am fost destul de rapizi la prima experienta cu Fiesta WRC dar ne-am si distrat. a mai adaugat Marco Tempestini.

 

Aflat si el la prima experienta la bordul unei masini world rally car, Toni Avram si-a gasit cu greu cuvintele pentru a caracteriza weekendul din Italia. „A fost wooooow si wooooow! Este o alta lume, alta clasa, alta organizare. Alt interes, alta daruire si alta implicare. Fiesta WRC este o bijuterie, un fel de Vertu al masinilor de raliu. Sunetul, oh sunetul, este asemanator cu o capodopera cantata la un Stradivarius!au fost in cele din urma impresiile lui Toni.

 

Urmatoarea etapa a Trofeului Raceday Ronde Terra este programata intre 1 si 2 decembrie,la Prealpi MasterShow. Simone Tempestini si Sergiu Itu vor lua startul in a doua etapa a trofeului Raceday Ronde Terra iar Marco Tempestini va fi prezent cu aceasi masina alaturi de copilotul sau obisnuit, Dorin Pulpea.