72 de piloti confirma

Traseul de pe Valea Cetatii atesta interesul ridicat in randurile pilotilor de coasta, 72 de sportivi confirmand prezenta la start pentru etapa cu numarul XIII din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2012, etapa care se desfasoara sambata.

 

Un numar record, de 90 de sportivi, luau cu asalt intrecerea rasnoveana in luna iunie, atunci cand se alerga prima dubla a sezonului 2012 gazduita de acest traseu .Si acum insa cifra celor prezenti este una respectabila, mai ales avand in vedere apropierea de sfarsitul de sezon, cand pentru multi bugetele sunt la limita. Astfel, competitia rasnoveana este, cu 72 de piloti la start, mai cautata ca oricare alta intrecere a sezonului, exceptie facand doar celelalte doua etape alergate pe “Valea Cetatii”.

Vom putea savura evolutiile a 13 masini istorice, grupa foarte animata si mereu in expansiune cu noi membrii, de aceasta data fiind vorba de doi piloti greci, Georgios (Ford Escort Mk1) si Panagiotis Ladopoulos (Porsche 956).

 

Chiar daca Lucien Hora este deja campion, resiteanul isi doreste sa sarbatoreasca titlul cu o victorie pe un traseu pe care il indrageste, Rasnovul fiind locul unde a debutat in intrecerile de viteza pe traseu montan si totodata unul care i-a adus mari satisfactii. El va avea compania lui Andrei Dumitrescu la grupa D, cea rezervata monoposturilor, in timp ce la grupele A si N vor evolua cate 13 combatanti.

 

Daca am avut ocazia sa-l urmarim pe Francois Delecour in acest sezon in campionatul de raliuri, acum vom putea urmari si una din masinile cu care francezul a scris istorie in Campionatul Mondial, un superb Peugeot 306 Maxi Evo2, adus la start de Dan Florea si inscris la grupa A, clasa 3. Masina a alergat in mainile unui alt as francez, colegul de echipa al lui Delecour, Gilles Panizzi.

 

Grupa H este campioana prezentei la aceasta etapa, cu 31 de piloti la start, in frunte cu Paul Andronic, nimeni altul decat campionul en-titre. De urmarit si Lucian Radut, proaspatul campion al grupei A trecut la “H” pentru aceasta runda, surprinzatorul Ovidiu Zaberca, care a reusit de curand prima victorie la “Open”, sau fostul campion national Daniel Onoriu.

 

 

Intrecerea debuteaza la ora 8:30, iar circulatia se inchide cu o ora mai devreme, la 7:30. Iata programul complet al dublei brasovene, care va fi alergata dupa un plan orar la indigo pentru zilele de sambata si duminica:

 

inscrieri Echipe

inscrieri

Start Antrenamente

Verificări administrative şi tehnice
Ziua: vineri (12 octombrie 2012)
Ora: 15:00 – 19:00
Recunoaşteri cronometrate
Ziua: sambata (13 oct.), duminica (14 oct.)
Ora: 08:30 – 10:00
Antrenamente manşa I-a
Ziua: sambata (13 oct.), duminica (14 oct.)
Ora: 10:00 – 11:45
Antrenamente manşa a II-a
Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)
Ora: 11:45 – 13:30
Concurs – Manşa a I-a
Ziua: sambata (13 oct.), duminica (14 oct.)
Ora: 13:30 – 15:15
Concurs – Manşa a II-a
Ziua: sambata (13 oct.), duminica (14 oct.)
Ora: 15:15 – 17:00
Festivitatea de premiere
Ziua: sambata (13 oct.), duminica (14 oct.)
Ora: 18:30
Locul: Rasnov – Pensiunea Valea Cetatii