Simone Tempestini este pregătit pentru un raliul legendar

În etapa a cincea din Junior WRC, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi vor ajunge în Corsica unde este programat anul acesta Raliul Franței. Etapa franceză revine pe insulă după o pauză de șapte ani, iar juniorul NRA este pregătit pentru un raliu legendar.  

 

Cu un total de 47 de puncte, acumulate în primele patru etape incluse în calendarul Junior WRC, Simone Tempestini se află pe locul 3 în clasament, la un singur punct în spatele finlandezului Henri Haapamaki. Indiferent de evoluția din Turul Corsicii, Simone Tempestini va rămâne cu același număr de puncte, la fel ca rivalul său finlandez care nu va concura pe insulă. “Nu am nominalizat etapa franceză la începutul acestui sezon și vom lua startul doar pentru a acumula experiență într-un raliu fantastic pe asfalt. Avantajul nostru, în ceea ce privește poziția din clasament, este că nici Henri nu va concura aici, așa că lupta pentru podiumul din Junior WRC se va da în etapele din Spania și Marea Britanie”, a spus Simone Tempestini. 

db5d9c48-0e22-4439-91de-d882651e428a
11 piloți cu vârsta de sub 28 de ani vor lua startul în Turul Corsicii, opt dintre ei fiind francezi, inclusiv liderul clasamentului Quentin Gilbert. “Nu am mai concurat niciodată în Corsica, dar știm cum sunt probele de aci. Sunt drumuri înguste, foarte virajate, în care nu ai voie să faci nicio greșeală. Trebuie să fim foarte atenți la recunoașteri pentru că orice greșeală de dictare se termină prost aici”, a continuat Simone Tempestini.

 

Turul Corsicii respectă vechiul format al unei etape de raliu și în total sunt programate 9 probe speciale cu lungimi între 16 și aproape 50 km. Startul festiv este programat joi seara la Ajaccio și tot aici va fi și sosirea duminică, după parcurgerea a peste 330 km de probă specială., “Abia aștept să iau startul în etapa din Corsica. Este un raliu din care am foarte multe de învățat și asta mă va ajuta în viitor. Nu am renunțat încă la obiectivul de a câștiga titlul, chiar dacă pare imposibil acum, iar dacă apare și cea mai mică șansă voi încerca să o valorific”, a mai adăugat cel mai tânăr campion național din istoria României. 

Clasament general – JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 81 puncte
2. Henri Haapamaki 48 puncte
3. Simone Tempestini 47 puncte
4. Ole Christian Veiby 40 puncte
5. Jean-René Perry 22 puncte
6. Federico Della Casa 20 puncte
7. Christian Riedemann, Osian Pryce și Pierre-Louis Loubet 18 puncte
10. Mohammed Al Mutawaa 16 puncte
11. Terry Folb and Matthieu Margaillan 12 puncte
13. Yohan Rossel 10 puncte
14. Alessandro Re și Kornel Lukacs 8 puncte
16. Jari Huutunen 6 puncte
17. Charlotte Dalmasso 5 puncte
18. Daniel McKenna 4 puncte