Ford Fiesta RS WRC debuteaza in Arctic Lapland Rally

Saptamana viitoare in perioada 28 – 30 ianuarie cei de la Ford vor debuta cu noul model Fiesta RS WRC in Raliul Arctic Lapland din Finlanda. Cele doua echipaje ale Ford Abu Dhabi World Rally Team Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen si Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila vor pilota pentru prima oara noua masina in regim de concurs.  Prima zi a raliului ii va apartine lui Mikko Hirvonen urmand ca in cea de-a doua zi acesta sa ii predea volanul coechipierului sau Jari-Matti Latvala.

Malcolm Wilson directorul Ford Abu Dhabi a subliniat faptul ca masina a fost inscrisa in raliu doar pentru teste si reprezinta o extensie a programului de teste din Suedia ce va incepe astazi si va dura 4 zile.  “Fiesta RS WRC are deja la bord mii de kilometrii de teste in ultimele 5 luni. Cu toate acestea orice test nu poate reda exact regimul de cursa astfel incat sa inveti masina asa cum trebuie. Consideram ca participarrea la Arctic Rally va asigura atat pregatirea pilotilor cat si a echipei inainte de Raliul Suediei.”  

Hirvonen a mai participat in Arctic Rally in 2001 si 2002 acesta declarand: “Conditiile de iarna pe care le intalnesti in acest raliu sunt excelente pentru pilotat, probele sunt rapide, dar uneori si foarte tehnice. Este locul perfect de testare a masinii inainte de Suedia si sunt foarte incantat ca echipa vine din nou in tara mea.”  

Latvala: “Intr-un test clasic pilotul parcurge aceasi sectiune de drum de mai multe ori, invatand imediat cum sa piloteze masina. In acest raliu aproape toate probele sunt parcurse doar odata si astfel vom avea sansa sa vedem cum se va comporta masina in regim de concurs. Va fi locul perfect pentru teste.”