F.R.A.S. ÎNCEPE UN NOU SEZON COMPETIŢIONAL

Pentru Federaţia Română de Automobilism Sportiv, ca de altfel pentru toţi cei implicaţi în motorsport, pregătirea pentru noul sezon competiţional a început odată cu încheierea sezonului 2013. Astfel, Raliul Braşovului are şi în acest an o semnificaţie aparte, fiind momentul când se turează din nou motoarele după cele două luni de intersezon, când planurile făcute în acest răstimp sunt gata de a fi puse în aplicare.

 

Preşedintele F.R.A.S., dl. Ovidiu Mazilu, comentează astfel acest nou început: „Sunt bucuros că am avut Gala Campionilor în premieră, după Anul Nou, pentru că fastuosul eveniment a fost o bună ocazie de reuniune a vedetelor noului sezon 2014: piloţi premiaţi, organizatori, sponsori, echipe, mecanici, arbitri şi familiile acestora. Ne aşteptăm la un sezon agitat, în sensul bun al cuvântului, avem ca de obicei noutăţi în toate sporturile pe patru roţi pe care F.R.A.S. le tutelează, sperăm că toate campionatele vor fi din nou pe  placul fanilor de motorsport. În particular, pentru că deschidem sezonul competiţional cu tradiţionalul Raliu al Braşovului, ne bucurăm că tot mai multe nume sonore pe plan internaţional aleg să participe în Campionatul Naţional de Raliuri  „Dunlop”. Indubitabil este o certificare obiectivă a nivelului la care a ajuns acest Campionat şi cel puţin din acest punct de vedere vă pot spune că suntem invidiaţi de ţările vecine, faţă de care eram mult în urmă acum patru-cinci ani. Le dorim succes tuturor concurenţilor, iar piloţilor străini să se simtă cât mai bine în ţara noastră. În acelaşi timp,  observând ascensiunea echipajelor româneşti de la un an la altul, vă asigur că momentul când ai noştri se vor bate de la egal la egal cu străinii, va sosi mult mai repede decât ne-am fi aşteptat acum doi-trei ani. Urmăriţi la Braşov debutul C.N.R. „Dunlop” 2014!”

 

Chiar dacă Vali Porcişteanu nu va fi la startul noului sezon, decizia lui Francois Delecour – campionul naţional absolut în 2013 – de a concura şi anul acesta în România, ca şi cea a lui David Botka, pilot care revine la prima etapă din 2014 după ce iniţial anunţase că nu are bugetul necesar participării în România, odată cu Edwin Keleti la volanul noului Ford Fiesta R5, cu Raul Badiu debutând cu Renault Clio R3, cu trecerea lui Sebastian Barbu la clasa 2, unde va concura pe maşina lui Vali Porcişteanu de anul trecut – debutul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2014 este unul cât se poate de interesant şi merită urmărit îndeaproape de către toţi cei pasionaţi de motorsport.

afis tess rally 2014

 „Tess Rally Romtelecom” se va desfăşura în perioada 20-22 martie, pe asfalt, cele 11 probe speciale (9 diferite) însumând 137,22 km, competiţia având coeficient 1,2. Prezentarea oficială a raliului va avea loc joi, 20 martie, orele 19.30, startul în prima zi de concurs fiind programat vineri la 14.45. Atunci vor fi parcurse 5 probe speciale, în lungime de 37,63 km, iar distanţa totală parcursă de concurenţi în prima zi va fi de 216,88 km.

 

Prima zi a competiţiei se va încheia cu „Romtelecom Braşov Rally Show”, superspeciala programată la 20.14. Cele 6 probe speciale de sâmbătă includ Babarunca şi Cheia, probe speciale cu o lungime de 27 km şi câte două treceri pe Poiana şi Râşnov, în total 99,59 km. Competiţia se va încheia cu festivitatea de premiere din Piaţa Sfatului, duminică la orele 20.00.

 

„Etapa brașoveană a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” are o semnificație deosebită pentru noi, fiind etapa alături de care Dunlop a mers multe sezoane. Ne bucură faptul că startul campionatului se dă și în acest an pe asfaltul de la Brașov. Vremea se anunță și ea bună, iar competiția promite să fie una interesantă.”, a declarat Raluca Boțan, Marketing Manager CEE la Goodyear Dunlop.

 

Federaţia Română de Automobilism Sportiv doreşte să reamintească publicului spectator prezent la eveniment importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de securitate impuse de către organizator. Este un sport spectaculos, dar periculos, aşadar nu uitaţi să acordaţi cea mai mare atenţie respectării acestor reguli. Urăm succes tuturor competitorilor, iar pe spectatori îi aşteptăm să urmărească evoluţia echipajelor concurente în Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop” 2014 pe parcursul tuturor celor şapte etape ale noului sezon competiţional!