Contradictii intre declaratiile lui Al-Attiyah si Matton despre preluarea Citroen Racing

Asa cum va spuneam in urma cu doua zile, in presa franceza au aparut niste informatii conform carora cei de la Citroen Racing ar urma sa fie cumparati in toamna de un fond de investitii din Qatar. In cursul aceleasi zile, pagina de Facebook a celor de la Citroen WRT nega existenta unei astfel de posibilitati.

 

Ieri, a fost publicat articolul in revista Autohebdo, initiatoarea acestui zvon. Surprinzator sau nu, avem de a face cu niste declaratii in contradictoriu intre Nasser Al-Attiyah, pilotul din Qatar si Yves Matton, directorul Citroen Racing. Proaspat medaliat cu bronz la proba de tir de la Jocurile Olimpice de la Londra, Al-Attyiah confirma informatiile aparute in presa ” Intotdeauna am fost sustinut de tara mea. Asa este, cei din Qatar au achizitionat Citroen Racing. Tranzactia este una asemanatoare ca cea din cazul echipei de fotbal PSG. Este fantastic ce se intampla si sunt foarte multumit de sprijinul pe care-l am. Este cea mai buna modalitate de promovare a tarii noastre.

 

Intre timp, in Finlanda, acolo unde se desfasoara zilele acestea unul dintre cele mai importante raliuri din sezonul 2012 al WRC, directorul Citroen Racing, Yves Matton neaga aceste informatii, spunand ca nu a fost consultat deloc in aceasta privinta. “Nu stiu de unde au aparut aceste informatii. Bineinteles, avem legaturi puternice cu Nasser si Qatar, dar acestea se rezuma la participarea sa in WRC cu un DS3 si nimic mai mult decat atat. Este oarecum simplu. Nimeni nu poate cumpara Citroen Racing, care este un departament al companiei si nu o societate separata care poate fi vanduta. Este ca si cum cineva ar vrea sa cumpere departamentul de marketing de la Citroen.

 

Citroen a inregistrat pierderi de cel putin 13% in prima jumatate a anului 2012 fata de aceasi perioada a anului trecut. Chiar Matton a recunoscut ca exista mari posibilitati ca bugetul Citroen Racing sa aiba de suferit din aceasta cauza, dar o vanzare este exclusa. “Vom cauta noi parteneri pentru 2013.” a mai adaugat el.

 

Dupa declaratiile sefului Citroen Racing, publicate de catre cei de la Autosport, jurnalistii francezi de la Autohebdo au precizat ca isi mentin afirmatiile conform carora grupul de investitii din Qatar va achizitiona Citroen Racing. Noua nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam Raliul Frantei, presupusul moment in care va fi anuntata aceasta tranzactie. La fel de bine nu putem sa nu ne gandim la celebra expresie ” nu iese fum fara foc”.