Cum arata un fan la distanta ?

Au fost niste vremuri cand ideea de a merge la un raliu sau pur si simplu pe o proba speciala era o idee buna si nu aveai prea multe probleme in a o pune in practica, ceea ce din pacate astazi nu prea se mai intampla. Pentru multi dintre noi, decizia de a-ti face bagajele in fuga si de a fugi pana la Monte Carlo sau alta etapa de WRC este doar un vis. Cred ca o stiti si voi, nu multi dintre fanii raliurilor sunt binecuvantati cu o slujba foarte bine platita, sau macar cu o slujba, cu parinti bogati si nici o etapa nu trece prin spatele casei lor de la tara. Pentru multi, noul sezon este gata sa inceapa si nu se intrezareste nicio sansa sa ajunga la o etapa din WRC. Cu siguranta, unii sunt lenesi iar altora le este teama de provocarile logistice pe care le presupune o astfel de deplasare. Pentru ca raliurile nu sunt un sport foarte prietenos cu spectatorii, fanii sunt considerati …cel putin « diferiti ». Sunt ei oare obsedati sau pasiunea este prea mare ? Greu de spus.

 

Ce putem noi, dar mai ales eu, sa spunem cand stiu ca Raliul Monte Carlo iarasi va trece pe langa mine privindu-l de la mii de kilometri distanta ? Ce asteptari sa ai de la noul sezon ? Cred ca vorbesc in numele a cel putin cateva sute de mii de oameni care nu pot ajunge pe marginea probelor speciale din WRC, dar care iubesc atat de mult acest sport. Raspunsul este : cine naiba mai stie !

 

Din nou incerc sa raman pozitiv si ma gandesc la acei oameni din anumite cercuri care au niste informatii despre mediatizare, dar mai ales despre cum vor arata programele la TV dedicate WRC. Dar noi, fanii entuziasti habar nu avem. Sunt cateva indicii, bine, sunt mai multe, care ne duc cu gandul la transmisii live nemaivazute la TV sau pe retelele sociale. Momentan, nu avem nimic mai mult decat niste indicii. Ni s-a spus doar ca o sa fie fantastic, fabulos, cam cum a fost saritura lui Felix Baumgartner, si totusi avem ZERO detalii!

Mai mult, de curand am aflat ca de pe contractul dintre Red Bull Media House si FIA lipsesc semnaturile. Bineinteles, si asta este neoficial. Si, bineinteles, cei care cunosc mai multe detalii sunt asigurati de naiba stie cine ca totul este in regula iar ca ultimul pas tine doar de chestiuni avocatesti. Dar, vedeti care este trendul, da ? E vorba ca in ciuda acestor zvonuri, numaratoarea inversa continua. Pana la startul etapei de la Monte Carlo mai sunt 33 de zile, 5 ore si 3 minute si sincer habar nu avem la ce sa ne asteptam in 2013.

 

Fanii raliurilor sunt de regula destul de rabdatori. Foarte rabdatori. Aceasta rabdare a reusit sa tina flacara aprinsa in inimile noastre de cativa ani incoace. Sunt convins ca FIA si Red Bull Media House lucreaza din greu si ca mai sunt doar cateva zile pana cand vor incepe sa apara vestile extraordinare insa aceasta liniste ma sperie. De ce gandesc asa sefii WRC ? Este WRC sau raliul in sine un sport atat de sigur pe sine incat nu are nevoie sa caute noi fani ?

 

Recunosc, cred ca m-am indepartat de subiect si cu siguranta nu sunt cea mai informata persoana despre WRC, dar asta ma face si mai calificat sa pun intrebari. Poate si pentru faptul ca, intr-un fel, reprezint targetul consumatorului/cumparatorului de produse sau servicii oferite de WRC si sponsorii echipelor aflate la start.

 

Asa cum stau lucrurile acum, FIA s-ar putea sa protejeze interesele unora sau pur si simplu nu este pregatita sa vorbeasca despre lucruri nefinalizate, dar chiar nu trebuie sa ne ofere cele mai mici detalii ale unei povesti care poate sa ne inspire si sa ne creeze emotii despre viitorul minunat al WRC.

 

Cei de la VW au facut o treaba extraordinara, adunandu-i pe toti la un loc si punandu-le cate un zambet pe fata, oare FIA poate mentine acest moment cu niste vesti bune in curand ? Raman increzator.

 

Intorcandu-ne la ideea de la inceput, noi, fanii de la distanta, am aprecia foarte mult o mediatizare cat mai buna la TV, radio, abordari cat mai diferite pe retelele sociale dar mai ales, modalitati de a interactiunea cu pilotii pe care-i iubim si respectam atat de mult !

 

2 thoughts on “Cum arata un fan la distanta ?”

  1. Interesant articolul, mai ales prin prisma mesajului : Cum facem sa avem si noi, fani ai raliului ( fie el CNR sau WRC sau altele) o perspectiva mai buna asupra etapelor de raliu, indiferent unde s-ar desfasura ele.
    Draga Mihai, inca o data felicitari pentru articol! Daca afli ceva ….scrie pe motorsportnews.ro

Comments are closed.