FIA si Red Bull Media House ne obliga sa furam!

Postam entuziasmat aseara pe Facebook perechea de vis, Loeb VS Ogier (Citroen VS Volkswagen),  decisa de fani pentru a evolua in paralel pe superspeciala de la Raliul Suediei. Stiti voi, asa cum se intampla si la Sibiu. Organizatorii din Suedia au mai incercat asta acum cativa ani, pentru etapa de campionat national si le-a iesit. Acum, au mers mai departe si le-au oferit fanilor posibilitatea SA STABILEASCA ordinea de start pentru prima proba la o etapa de WRC! Pe langa faptul ca probabil acest lucru este o premiera, pentru care suedezii merita apreciati, aceste perechi de vis stabilite de fani reprezinta realmente un adevarat show, exact ce le lipseste unor raliuri chiar si la nivel de campionat mondial.

 

Aceasi organizatori din Suedia au pregatit totul ca la carte si in colaboarare cu una dintre televiziunile importante (tind sa cred ca este nationala), SVT vor oferi transmisii LIVE de la Raliul Suediei. Bineinteles, organizarea si transmisia fiind oarecum mai facila decat de pe o proba din mijlocul padurii, superspeciala este inclusa in programul transmisiilor live pe siteul celor de la SVT. Afland si lucrul acesta, ma pregateam pentru o seara ca la carte, cu WRC Live, pizza si alte chestii. Din pacate, astazi, prin intermediul contului de Twitter, organizatorii au precizat faptul ca streamingul nu va fi disponibil decat pentru cei ale caror calculatoare se conecteaza la internet cu Ip-uri din Suedia 🙁

 

Dupa indelung trambitata preluare a drepturilor de promovare a WRC de catre Red Bull Media House, despre care se spunea ca o sa imbunatateasca mediatizarea WRC asa cum nimenu nu a mai facut-o pana acum, iata ca FIA si cei de Red Bull ne OBLIGA sa invatam sa furam! Ip-uri de Suedia! De unde naiba facem rost de asa ceva, cand nici macar nu putem sa le cumparam!

sweden rally 2013

Singura metoda va fi aceea sa ne “ascundem curu” , asa cum ne sugereaza unul dintre cele mai cunoscute siteuri de tip proxy, care-ti schimba automat ip-ul intr-unul din alta tara. Acum, problema ramane sa ai noroc sa gasesti un site asemanator, care ti-l schimba cu unul de Suedia! Sau, in cel mai rau caz, va trebui sa asteptam pana a doua zi, cand altcineva va FURA transmisia si o va posta pe Youtube! Acelasi Youtube unde de ani de zile gasim cam tot ce ne intereseaza.

 

Din fericire, rezumatele din WRC vor fi transmise anul acesta si in Romania, pe postul Dolce Sport. Din pacate, (mai mereu spunem asta in Romania cand vine vorba de raliuri) la etapa de la Monte Carlo, de la care nu au difuzat decat rezumatul final si nu si pe cele de la sfarsitul fiecarei zile de concurs,  comentariul…traducerea comentariului in limba romana a scartait foarte mult. La fel si vocea celui care a facut-o, lucru impardonabil la TV. Asa zicea Edwin Keleti, pentru ca eu nu prind Dolce Sport dar acum cu siguranta nici nu voi fi dornic.

 

Asadar, hackeri pasionati de motorsport din Romania, uniti-va! Haideti sa gasim un nenorocit de Ip de Suedia sa putem vedea LIVE transmisia Superspecialei din Suedia. E Loeb versus Ogier! Ogier l-a batut grav azi in calificari si cu siguranta va incerca si diseara s-o faca, daca nu iese in decor 🙂 E al doilea raliu, din cele patru pe care le are in program Loeb in 2013 si cred ca este un moment unic, cu care s-ar putea sa nu ne mai intalnim, desi eu sper ca vom mai avea ocazia !

 

One thought on “FIA si Red Bull Media House ne obliga sa furam!”

  1. Instigare la infractiune (art. 25 Cod Penal). Sa comanzi mai multa pizza ca sa imparti cu mascatii care or sa vina peste tine diseara :)))

Comments are closed.