Replica dlui. Radu Grozea la: „Ovidiu Mazilu candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Karting”

Aseara am primit pe adresa redactiei replica domnului Radu Grozea la articolul publicat pe website-ul nostru in cursul zilei de ieri. Pentru ca ne dorim sa aducem informatii cat mai exacte, voua cititorilor nostrii, va redam astazi integral punctul de vedere al domnului Grozea.

  

credit foto : Facebook.com

 

” Deşi comunicatul oficial al FRAS, semnat de purtătorul de cuvânt Elena Hirtan, ţine să precizeze că: „Răspunsul acestuia este adresat expeditorului respectivului e-mail, nici decum domnului Grozea sau comunităţii de karting a FRK”, domnul Ovidiu Mazilu, folosindu-se de citate din e-mailul transmis de mine, se referă excusiv la opiniile mele pe care le interpretează conform convingerilor dumisale. În stilul său, bine cunoscut, domnul Mazilu manipulează concepte şi informaţii, a căror semnificaţie este interpretată doar în interesul propriu, fără nici cel mai elementar respect pentru adevăr şi faţă de lege şi de reglementările FIA.

 

Înainte de a-i adresa d-lui Mazilu vre-o replică, ţin să fac următoarele precizări pe care domnia sa le poate verifica:

 

  • Nu sunt nici membru fondator şi nici afiliat la Federaţia Română de Karting.
  • Spre disperarea domnului Mazilu, continui să mă consider unul dintre fondatorii kartingului în România, lucru care s-a întâplat atunci când dl Mazilu nu exista între practicanţii acestui sport, aşa cum domnia sa declară în mod mincinos.
  • Implicarea mea, în evoluţia acestui sport în România, are o vechime neîntreruptă de peste 40 de ani, în care am fost sportiv, constructor, manager de cluburi şi în ultimii 20 de ani, de jurnalist de motorsport membru al Asociaţiei Presei Auto din România.

 

Deşi, aşa cum am declarat şi cu alte ocazii, nu am intenţia de a mai polemiza cu dl. Mazilu, insistenţa cu care continuă să propage neadevăruri şi să profereze calomnii, mă obligă să-i dau din nou replica meritată, exact în „formatul” utilizat de domnia sa:

 

  1. Federaţia Română de Karting este materializarea voinţei tuturor cluburilor de karting, aflate în evidenţa Autorităţii Sportive Naţionale  ACR-CNAK şi care de bună voie şi nesilite de nimeni au hătărât să înfiinţeze o federaţie proprie, tocmai pentru a separa kartingul de automobilism şi pentru a nu mai perpetua lunga perioadă FRAK, in care kartingul a fost „breloc-ul” de la cheia de contact a automobilismului sportiv. Delegaţii cluburilor fondatoare l-au ales prin vot, ca preşedinte FRK pe dl. Lucian Ştefan care nu „şi-a făcut federaţie” aşa cum pe semne este obişnuit dl. Mazilu să creadă despre FRAS. Remarca  „persoane dezavuate de iniţiatori”, dincolo de tenta calomnioasă, vrea să lase impresia că actuala conducere a FRK este contestată de mai mulţi fondatori, ceeace nu este adevărat. Îl asigur că numărul contestatarilor actualei conduceri FRK, care au tot dreptul statutar să o facă, este considerabil mai mic decât numărul contestatarilor dumisale din FRAS! Diferenţa de decenţă dintre Dl. Mazilu şi cei care conduc FRK este mai mult decât evidentă, atât prin neimplicarea în relaţiile interne din FRAS, cât şi prin evitarea oricărui comentariu despre „legitimitatea” FRAS din punctul de vedere al FIA.
  2. Fără să facă nici cea mai mică referire la absurdul candidaturii unui preşedinte de federaţie şi la preşedinţia unei alte federaţii, domnul Mazilu continuă să susţină o altă absurditate şi anume că sportul numit „Karting” este o anexă a automobilismului sportiv şi pe cale de consecinţă o extensie firească a „feudei” dumisale! Dacă ar fi să ne luăm după „viziunea” domnului Mazilu, toate federaţiile sporturilor cu mingea ar trebui să aibă un singur preşedinte si eventual doi vice-preşedinţi pentru jocul cu piciorul şi respectiv cu mâna!
  3. Nu neg nici o clipă, aşa cum şi-ar fi dorit dl. Mazilu, că iniţial am fost insuficient informat, neparticipând la adunarea generală a cluburilor de karting care au decis înfiinţarea FRK şi am fost şi eu tentat să cred că această structură nu va fi autonomă faţă de ACR. În această situaţie, am răspuns INVITAŢIEI domnului Mazilu de a coopera la înfiinţarea unei comisii naţionale de karting la FRAS. În scurt timp, aveam să cunosc adevărata „motivaţie” a domnului Mazilu care de fapt avea nevoie doar de experienţa mea, pe care acum o batjocoreşte, pentru a-l ajuta să „confişte” kartingul cu unicul scop de a-şi creşte bonitatea faţă de FIA, în speranţa de a „subtiliza” statutul De ASN! Evident că am abandonat această iniţiativă, şi după câteva luni, când m-am convins de legalitatea proiectului FRK, am ajuns un susţinător al acestuia, în ciuda faptului că nu fac parte nici dintre fondatori, nici din conducerea actuală şi nici măcar nu am afiliat încă clubul de karting pe care l-am înfiinţat cu mulţi ani în urmă.
  4. Este de-a dreptul înduioşătoare, atât afirmaţia de neagresivitate cât şi generozitatea cu care dl. Mazilu a aorganizat nişte „Campionate Naţionale” care oricum nu aveau nici o autorizare din partea ASN-ului, reprezentant al CIK-FIA în România!  Dl. Mazilu crede poate că suita de procese în care a târât FRK-ul şi ANST-ul, pot fi considerate „gesturi prieteneşti” şi nicidecum agresivitate obtuză.
  5. Trebuie să recunosc că, în finalul pledoariei dumisale, domnul Mazilu începe să devină sincer! Aidoma lupului din „Capra cu trei iezi”, domnul Mazilu declară că nici nu s-a gândit la „unificarea” federaţiilor şi ne-am fi  aşteptat să urmeze şi clarificarea. Ea se poate deduce din context şi este cât se poate de emblematică pentru „gîndirea” respectivului domn! Odată cu dispariţia ACR-ului şi a FRK, nu se mai pune problema unei „uniri”, karting-ul revenind de drept FRAS-ului!!!   

 

Absolut ridicolă este postura d-lui Mazilu, care deşi visează să convingă FIA de legitimitatea dumisale şi a federaţiei pe care o conduce pentru a fi recunoscute ca ASN, pur şi simplu batjocoreşte politica aceleiaşi FIA care se „încăpăţănează” să recunoască oficial ACR-ul şi FRK-ul ca structuri reprezentative pentru automobilismul şi respectiv karting-ul românesc, ignorându-l pe domnia sa şi FRAS-ul!

 

  1. Tentativa domnului Mzilu de a-şi fabrica o biografie de „precursor” al karting-ului românesc, este de-a dreptul jignitoare atât pentru cei care au contribuit la construcţia primelor kart-uri în România şi care mai sunt printre noi, cât mai ales pentru memoria adevăraţilor „părinţi” ai acestui sport care au fost Ion Bobocel, Mircea Ionescu Eron, Iosif Şilimon sau Bebe Telescu. Dacă nu ar fi recidivat, aş fi pus pe seama unei erori de memorie, anii pe care dl. Mazilu îi declară pentru „debutul” dumisale în karting. Singurul adevăr pe care-l invocă dl. Mazilu este echiparea primelor kart-uri cu motor „Carpaţi”. Este adevărat primele două karturi, proiectate şi construite, în vara anului 1969, la Centrul pentru Modelism Băneasa de către profesorul Ion Bobocel, erau echipate cu roţi de roabă şi motoare Carpaţi! Faptul că dl. Mazilu insistă că a practicat karting-ul la Palatul Pionierilor din Bucureşti, cu doi ani înainte, mă obligă să-i atrag atentia că primul proiect al kartului „Pionier” a ajuns la palatele pionieilor, prin Federaţia de Modelism, începând cu anul 1970! Eu pot dovedi acest lucru şi l-aş ruga pe dl. Mazilu să dovedească contrariul!
  2. Finalul textului domnului Mazilu m-a nedumerit şi mai tare! Domnia sa se declară revoltat de o posibilă evaluare a bunelor intenţii ale unor persoane sau cluburi care, după ce au „combătut”, alături de domnia sa, legitimitatea şi dreptul la existenţă al FRK, ar cere cu seninătate afilierea la acestă federaţie. Eu nu am sugerat în nici un fel „blocarea” accesului unor astfel de persoane fizice sau juridice ci doar o mai mare atenţie la onestitatea cererii de afiliere a acestora la FRK. Această denaturare a vorbelor mele, este comisă de aceeaşi persoană care a ordonat „banarea” mea de pe forum-ul FRAS, motivată de aprecierile „incomode” făcute de mine pe acest forum!!!

 

Vă asigur că, publicarea de către „MotorSportNews.ro”, fapt care ar confirma deontologic autonomia acestui vector media faţă de FRAS, va fi categoric ultima mea reacţie faţă de dl. Ovidiu Mazilu, dar nu şi ultimul exerciţiu jurnalistc dedicat automobiliştilor sportivi de la FRAS pe care îi stimez şi a căror activitate voi continua să o admir şi să o comentez.

 

Radu Gh. Grozea

Membru APAR”

 

 

 

12 thoughts on “Replica dlui. Radu Grozea la: „Ovidiu Mazilu candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Karting””

  1. Domnule Radu, sper ca va dati seama ca suna penibil sa va autointitulati "FONDATORUL", nu? Ati luat-o pe urmele lui alexandrescu,jur….

    1. Ce nu pot accepta, sunt aprecierile unor iluştrii necunoscuţi care, sub acoperirea pseudonimelor, îşi permit cu nonşalanţa tipică mediocrităţilor pizmaşe, să persifleze importanţa contribuţiei mele la istoria karting-ului din România.
      Aşi fi curios să aflu de ce par penibil intitulându-mă "unul dintre fondatorii karting-ului românesc".

  2. "Înainte de a-i adresa d-lui Mazilu vre-o replică"…. VRE-O….sper sa nu corecteze adminul acest text, pe care dl Grozea si-l asuma cu semnatura, ca sa vedem si noi cum e dl Grozea membru al Asociatiei Presei Auto din Romania, o organizatie inn stilul ACR, numai cu dinozauri, obscura si de care stiu numai membrii… membri care nu mai activeaza in presa dinainte de 89…ma rog.
    Ideea e ca dl Grozea se chinuie cam mult sa ne convinga de bunele intentii, textul asta e mai lung decat articolul initial, ceea ce este total neprofesionist, dar dl in cauza a uitat cum e cu regulile astea de pe vremea cand inventa kartingul si Formula 1, WTCC si Nascaru…. Imi plac oamenii astia care isi asuma paternitatea unor competitii doar pentru ca nu le bate nimeni obrazu…

    ma rog, cei de la FRAS au prea multe campionate si nu stiu cu ce ii ajuta .. ca oricum numai sportivii care participa stiu de ele. iar din competitiile care exista si conteaza sunt impartite pe bisericute… eu unu am renuntat sa ma dau la curse ca e miza prea mica si interesele prea mari. prefer sa inchiriez kartul cu ora sa-mi fac placerea si sa-mi vad de viata mea. sunt mult mai linistit

    1. Sunt de-a dreptul copleşit de atenţia de care m-am bucurat, atât eu cât mai ales inpardonabila mea eroare cu "vre-o" pe care nu o pot pune pe seama nervozităţii şi pe care trebuie să mi-o asum cu ruşine.

  3. Nu cred ca e cazul sa ne legam de dl. Radu Grozea, un sportiv de care se leaga multe momente bune din kartingul romanesc… Faptul ca are o opinie diferita (indiferent de argumente) nu cred ca indreptateste pe nimeni sa-l atace personal.
    E pacat, totusi, ca organizatiile din sportul cu motor din Romania nu reusesc sa treaca peste orgolii si interese care de cele mai multe ori nu coincid cu cele ale sportivilor, care fac eforturi uriase sa se mentina in competitie, in conditiile in care sprijinul financiar (atit de important) este aproape absent.

  4. Domnule Grozea, am recitit aceasta replica mai atent , si vreau sa va transmit ca ar fi cazul sa nu mai spuneti ca sunteti si ziarist.sper ca nu mai e nevoie sa va spun si de ce….
    nu vreau sa va fac analiza pe text, ca nu iesiti prea bine, dar va recomand sa luati pe cineva (care se pricepe ) langa domnia vostra, cand mai scrieti in limba materna, si mai ales cand va grabiti sau sunteti nervos.
    Stiu ca n-are legatura cu acest subiect , poate decat cu jurnalistica….dar emisiunile pe care le-ati facut la postul national de televiziune inaintea curselor de F1, au fost si vor ramane …..lame ( sper ca macar limba engleza o intelegeti mai bine,doar e internationala ) asta legat de priceperea d-vstra in jurnalismul de motorsport.Cei de la Digi , chiar daca sunt la inceput, va dau (cu toata experienta d-vstra ) lectii din orice punct de vedere.
    Va salut cu admiratie, si va recomand sa nu uitati ca nu toti sunt necunoscatori, cum probabil va imaginati….

      1. esti neatent.probabil ai o problema de sincronizare intre ceea ce citesti si ceea ce intelegi.nu mai folosi tastatura. a fost creata pt alte scopuri. P.S necunoscutule….:)

    1. Despre calitatea prestatiei mele în comentariile F1 din TVR, nu pot decât sa afirm ca am facut tot ce am putut eu face si ca, în mod sigur alti cred ca s-ar fi putut face mai bine dar, nu au fost în stare sa o demonstreze. Mai tinerii mei colegi de la DIGI sunt în mod firesc mai buni decât am fost eu si ma bucur sincer ca le pot folosi macar ca termen de comparatie.

      1. Domnule Grozea, ceea ce afirmati este oarecum stupefiant pt mine.va spun si de ce. sunt fan F1 de multi ani, urmaresc cursele fara sa ratez nicuna indiferent de ora de difuzare. de multi ( dac-ar conta )….
        Pot sa va spun fara sa exagerez cu nimic ca emisiunile "regizate" de domnia voastra au fost , sunt , si vor ramane un exemplu prost de "asa nu se face". Imi aduc aminte cu regret de cati nervi am consumat inaintea curselor, datorita faptului ca faceam greseala de a ma uita la emisiunea de dinainte.
        Nu contest faptul ca ati facut un ban cinstit din banii fraierilor care tot platesc saracia aia de tv r1, ca si abonament, dar ceea ce ma enerva teribil, era lipsa bunului simt ( cateodata ) la adresa invitatilor. care, daca aveau noroc, apucau sa spuna doua cuvinte.
        iar cel mai enervant era mega-ziaristul care scrie iute si piperat. si eu sunt rocker….dar cateodata….."nu conteaza cat de lung ai parul". puteti sa-mi spuneti de ce il tot invitati in emisiune? tot curios am ramas…..:)
        anyway, eu scriu mult de obicei, si devine plictistor…stiu asta….. dar vreau sa va spun ca sunteti un neprofesionist, un jurnalist de conjuctura, si mai nou si Mesia in karting ( lucru de care ma indoiesc ) Sincer !
        Cool Down !

        1. Am luat notă de faptul că sunteţi “fan F1” şi că în vajnica tradiţie dâmboviţeană care conferă oricărui fan competenţa incontestabilă nu numai în sportul cu pricina dar şi în toate domeniile conexe, deci şi în producţia tv care-l mediatizează. Încerc, cu umilinţa impusă de statura unui cunoscător ca dumneavoastră, să vă ajut cu cîteva mici detalii care pot apropia de adevăr aserţiunile dumneavoastră: Nu am “regizat” emisiunea Studio F1, pentru simplul motiv că nu sunt regizor ci doar realizator şi deci moderator, mai mult sau mai puţin bun. Puteaţi să vă corectaţi “greşala”, printr-o simplă apăsare de buton al telecomenzii televizorului. Trec peste mârlănia aluziei cu “făcutul banului cinstit”, pentru simplul motiv că în ultimii 22 de ani am fost angajatul TVR, carieră cu care eu personal mă mândresc. Închei mulţumindu-vă pentru aprecierile pe care le faceţi, în calitatea de “anoniom”, la adresa unui om care are măcar demnitatea de a semna cu numele real!

Comments are closed.