Explozia

Luam patru lucruri. Cursele, filmele, betiile si sexul. La primele doua ma pricep. Mai mult la filme decat la curse dar fie. La ultimele doua va fi insa cu schepsis. Pentru ca beat n-am fost niciodata iar cu sexul e ca si cu sofatul sau politica. Toti barbatii au impresia ca se pricep cand de fapt sunt vai de capul lor. Si cu siguranta nu sunt eu exceptia.

 

Asadar, cursele. Profesie in tarile civilizate, hobby in tara noastra. Mergem sa ne injectam cu adrenalina, sa lasam toate grijile cotidiene pentru altele mai speciale. Oricum o iei, e o fuga de omul obisnuit care suntem in restul saptamanilor. Pentru trei zile, doua ore sau pentru doua minute, te concentrezi doar pe un singur lucru. Si te concentrezi atat de tare incat totul in jur devine “decor” neinteresant. E puseul de aroganta al catorva sariti de pe fix. Dar e o aroganta mai altfel. Da bine in societate.  Poti sa pretinzi ca esti alt om decat super-plictisitorul cetatean infundat intr-un birou. Esti pilot. Si nimeni nu poate sa te contrazica.

 

Cu filmele nu e mare filosofie sau cu mult diferita de cea a curselor. Doua ore te identifici cu Jason Bourne si nu mai esti un fraier. Un fraier care nu face altceva decat isi plateste ratele la banca si duce o viata anosta. Esti plecat putin din cotidian. Si nu oricum. Elegant. Comod. Visezi cu ochii deschisi.

 

 

Betiile in schimb sunt cu totul alt “animal”. Dai un refresh stresului acumulat si iti dai liber la emotii. Iubesti pe toata lumea sau iti plangi tragedia despartirii. Injuri si dai pumni sau incerci sa pui mana pe toti sanii din incapere cu un ranjet cretin. Nu conteaza. Oricum nu dai socoteala si nici nu o sa-ti amintesti ce ai facut.  Important este ca ai evadat. Si ce poate sa fie mai placut decat sa ai toata libertatea din lume? Dar ce stiu eu? N-am fost nici macar pilit. Am fost in schimb liber de cateva ori.

 

Si ajungem la Sex. Aici e delicat. Unii tresar la orice atingere iar daca au reusit sa duca o partida de cinci minute la o “concluzie fericita” sunt satisfacuti. Altii considera foarte important ca aceleasi miscari de du-te-vino  sa dureze la nesfarsit. Cei mai fericiti reusesc sa se dezbrace de inhibitii si sa se reinventeze in bestii pasionale. Ceea ce vedem noi in viata de zi cu zi nu va deconspira marii performerii ai sexului. Pentru ca sexul nu are nicio legatura cu banii, functia, fizicul sau inteligenta. Aproape ca poti sa spui ca de multe ori e invers proportional cu acestea.  

 

Dar legatura dintre aceste patru lucruri? Care e legatura? E simplu. Fie ca e vorba de o bataie pe care o dai sau o primesti intr-un bar, de concentrarea pe un viraj cu mai multi G sau de gloria ca ai “dus” o femeie catre unul singur, ai facut acelasi lucru. Ai evadat din realitatea ta. E o nevoie universala aceea a ruperii barierelor, a exploziei din interiorul restrictiilor. Iti bati coechipierii, esti excitat cand concurezi, esti campion in fata unui film de dragoste sau doar faci sex cu cineva ca in filme fara sa stii cine e … pentru ca esti beat. Nu conteaza. Go for it. Cu totii stim ca daca nu explodam din cand in cand ne ofilim.

 

Asta am vrut sa zic de fapt.       

2 thoughts on “Explozia”

  1. Raliuri, spinning, urcari pe munti de 4000m, expeditii ciudate…sex salbatic, pasional…toate astea inseamna o doza de adrenalina aparte…inseamna sa simti prin fiecare por din trupul tau fiecare senzatie…
    nu sunt pilot, si ult oara am fost "in dreapta" nu la un raliu, si pe un traseu deluros sa zic asa, curbe inguste, frana, acceleratie. Sa simti masina, stabilitatea ei, si cum "pilotul" se incordeaza la unison cu masina. Este incitare, excitare, este mai mult de atat. Simti ca esti mai viu decat oricand, simti fiecare sutime de secunda. Nu te uiti la TV la un documentar despre masini, ci esti TU, acolo, in masina, simtind totul. Repet, nu sunt "piloata", dar recunosc ca si sa fiu in dreapta cand am ocazia, sau seara cand ma mai trezesc accelerand in gol, sau cand dansezi…sau cand te joci…nu este evadare, este de fapt realitatea, este de fapt motivul pt care traim. that rush…jocul de-a soarecele si pisica…
    wrrmmm..

Comments are closed.