Replica pe care Daniel Onoriu nu ar da-o niciodata

Intr-o lume ideala, toti sportivii ar fi fair play. Intr-o lume ideala, Daniel Onoriu ar fi invitat la emisiunea garantat 100% si ar vorbi elegant, frumos despre oamenii din motorsport. Tot intr-o lume ideala, Onoriu mi-ar fi dat replica de mai jos. Dar noi nu suntem intr-o lume ideala iar replica de mai jos mi-am scris-o singur. Asa cum mi-as dori sa poata sa o spuna un sportiv, intr-un fel cum Daniel Onoriu ( sau oricine e in spatele postarilor lui dubios de elocvente) nu ar face niciodata. Asadar, eu raman la parera mea dar imi permit un exercitiu de condei. De dragul unora care nu gasesc doar galceava intr-un articol plin cu reprosuri! 

 

Draga Andrei, fara sa-ti dai seama ai scris un articol unde ai pomenit cinci nume de piloti. Schumacher, Villeneuve, Lucien Hora, Paul Andronic si Daniel Onoriu. Toti sunt campioni absoluti in competitiile in care au activat si toti si le-au castigat intr-o maniera mai mult sau mai putin onorabila.

 

Lupta mea nu este cu Hora. Este cu Federatia, cu regulamentul, cu orice sistem care ma poate priva de un rezultat pe care cred ca il merit. In dragoste si in razboi totul e permis ( “All is fair in love and war” ). Noi iubim sportul asta si este ca un drog pentru noi. In acelasi timp suntem intr-o lupta ( a se citi “razboi” ) in care trebuie sa cautam orice mijloace prin care sa ne apropiem victoria.

 

Peste ani si ani nimeni nu va stii cum s-au castigat campionatele. Ci doar cine e castigatorul. Nu mai conteaza daca Sordo i-a dat pe tava lui Loeb mai multe victorii iar Ogier a fost indepartat tocmai pentru ca Loeb sa iasa a “n”-a oara campion. Noi atata stim ca Loeb este de opt ori campion mondial. Punct. Si eu vreau sa fiu de mai multe ori campion national. Si nu mi se pare normal sa lupt cu un avion care zboara la nivelul solului.

 

Daca Paul Andronic ma bate, nu ma supar. Este lupta dreapta. Dar daca ma bate un monopost, ma simt nedreptatit. Adu-ti aminte cum te-ai simtit cand ai fost exclus din clasamentul automobilelor cu doua roti motrice. Doar pentru ca Federatia nu vroia ca Puiu Rusu sa castige. Ai fost prins si tu in categoria turbodiesel care nu puncteaza. Adu-ti aminte ca exact in anul in care ai debutat s-a scos clasamentul debutantilor. Probabil ca daca faceai ce fac eu acum, erai campion la debutanti. Sau macar pe podium. Si la doua roti motrice la fel. Te-au privat de doua rezultate mari si ai stat si nu ai zis nimic.

 

 

Eu nu vreau sa stau ca tine, in banca mea. Vreau sa spun tare si raspicat ce imi doresc. Cui nu-i convine, sa nu intre in polemica. Tu ai intrat, si dupa cum ai spus, nu esti cu nimic mai bun ca mine. Spui despre mine ca sunt pilot de cancan. Nu uita ca si tu ai aparut in Libertatea in compania unor fete cel putin dubioase. Si tu stii foarte bine ca PR-ul de masa nu se poate face la Dilema Veche. Si noi nu-l vrem pe Andrei Plesu pe probe. Ii vrem pe toti cititorii Click si Libertatea. Ii vrem pe cei care se uita la Capatos, la OTV. Daca ei ar fi pe probe, crede-ma ca nu am mai avea probleme cu sponsorii. Ar veni ei la noi.

 

Am vazut ca l-ai luat si pe Vali Porcisteanu la bani marunti. Si pe Horatiu Ionescu Cristea. Vad ca iti plac campionii. Te cred. Si mie imi plac. Dar spre deosebire de tine, eu nu sunt doar un campion de grupa sau clasa. Eu sunt campion national absolut. Si vreau sa ma lupt inca o data pentru acelasi loc. Stiu ca ma intelegi pentru ca am vazut aceeasi furie in privirea ta la capatul urcarilor de concurs. Te inteleg si eu ca ai prins un subiect fierbinte si ai muscat din el.

 

Te asigur ca o sa-mi continui lupta pentru schimbarea regulamentului si sper ca la sfarsit de an sa ne vedem cu cupele in mana. Sa ne aducem aminte de zilele astea in care nu stiam ce si cum va fi in 2012.

 

Cu drag,

Ono41.    

5 thoughts on “Replica pe care Daniel Onoriu nu ar da-o niciodata”

  1. Incerc sa inteleg de ce unii judeca deciziile altora dar nu gasesc un raspuns. Competitia, lupta( razboiul) pentru victorie, pasiunea dusa la extrem, in motorsport , sunt esenta. Campion absolut ( Daniel este unul dintre ei) va fi acel care duce "lupta" pana la sfarsit, la limita tot timpul ( "racing is in my blood"). Bafta Daniel!

  2. Nu se potriveste titlul deloc "FUMURILE LUI MITRASCA"…ci trebuia sa fie "FRUSTRARIILE LUI MITRASCA" pt ca avem parte de o serie de frustrari din partea lui Andrei….BAFTA TUTUROR!!!:D

  3. ONO dragul meu, tin sa iti amintesc ca in anul in care tu ai fost campion national absolut Hora se dadea la europene, si a participat cam la jumatate din etapele din Romania fiind certat cu federatia… Si la cum s-a comportat Paul campionatul trecut, avand in vedere ca de multe ori s-a apropiat foarte tare de timpul lui Hora s-ar putea sa iti faca probleme;) dar tie tot timpul ti-a placut mai inatai sa te lauzi si dupaia sa "demonstrezi". Mai intai demonstreaza ca poti intr-un campionat tare si cand ai cu cine sa te bati si dupaia lauda-te:)

  4. Chiar daca Onoriu este singurul personaj din motorsportul romanesc care apare prin revistele de can-can din romania, reuseste sa fie totusi un pilot destul de bun. Nu stiu daca ar putea sa fie campion national la vtm, in conditiile in care Paul Andronic a fost mereu aproape de monopostul lui Horia si nu a dat nicio data vina pe arbitri sau manevrele din culise.
    Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca nu prea ma incanta sa vad un monopost concurand cu masini ''normale''. Parca nu da bine, nu stiu ce sa zic…Nici in afara nu cred ca exista monoposturi care sa concureze la ''hillclimb'' ( dar poate ma insel pentru ca nu am stat sa verific). Drept urmare, demersul lui Onoriu, pare legitim, din punctul meu de vedere, pina cand ajunge sa cada in penibil si incepe sa se transforme in frustari de "baiat de bani gata" care vrea sa fie primul, ca sa poate agata fetele, mai usor decat o facea pina acum.
    Sa inceapa campionatul !

Comments are closed.