Cronica etapei a V-a a Campionatului Regional de Rally Sprint

Etapa “Cladova1” desfasurata in vara a ridicat stacheta raliurilor vestice destul de sus fiind presarata atat de lupte la varful claselor cat si de iesiri in decor, toate facand parte din sportul automobilistic numit raliu si al carui comentariu marcat cu steluta este “Atentie motorsportul poate fii periculos” dar in acelasi timp foarte frumos.

 

Dupa experientele din vara organizatorii au decis revenirea la Cladova iar alegerea a fost inspirata. Ultima etapa a campionatului prefigura o lupta in 5 pt titlul de “Campion Regional la RallySprint” recunoscut de ministerul sportului prin Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Asfel inaintea acestei etape clasamentul era astfel :

 

Robert Makrai : 54 pct.
Samuil Mircea: 44 pct.
Bogdan Cuzma: 43 pct.
Alecsandru Roiban: 37 pct.
Ciprian Lupulescu: 35 pct.
…toti cu sanse mantematice la titlu

DAR : Makrai, impreuna cu Cuzma inexplicabil decid sa nu participe. Astfel Samuil Mircea ramane primul in linie pt titlu in lupta cu Alecs Roiban pentru ca Ciprian Lupulescu (dupa accidentul de la Cladova1 unde a distrus masina de concurs) nu reuseste sa terminte noua masina, in noaptea dinaintea raliului inca lucrand intens in speranta ca va putea sa o alinieze la start.

 

In PS2 Samuil Mircea abandoneaza lasand astfel cale libera lui Roiban care nu trebuie sa se claseze mai jos de locul 2 la general pentru a-si trece in cont titlul de campion la un punct avans fata de absentul Makrai.

 

In lupta cu Resiga Emanuel, care a revenit in lupta dupa ce si el a suferit un abandon tehnic in etapa precedenta de la Cladova, Lupas Radu, Vidican Cosmin sau chiar finalistul Rompetrol Racing Challange, Florin Petrisor, Roiban Alecs gestioneaza inteligent cursa clasandu-se exact pe locul de care avea nevoie imediat in urma lui Resiga Emanuel adjudecandu-si titlul in defavoarea lui Makrai.

 

Podiumul clasei :

H2
Vidican Cosmin – Szekely Bianca 9:26,94
Petrisor Florin – Vaida Lucian 9:27,48
H3
Roiban Alecs – Dehelean Gheorghe 9:20,37
Lupas Radu – Adrian Szonyi 9:49,32
Mihoc Sorin – Lapadusa Alin 12:03,03
H4
Resiga Emanuel – Nicolescu Iulia 9:00,51
Tudorica Marius – Popescu Marian 9:52,02

OPEN
Resiga Emanuel – Nicolescu Iulia 9:00,51
Roiban Alecs – Dehelean Gheorghe 9:20,37
Vidican Cosmin – Szekely Bianca 9:26,94

2 thoughts on “Cronica etapei a V-a a Campionatului Regional de Rally Sprint”

Comments are closed.