Makray Robert s-a impus in etapa de la Tomesti

 

Sâmbătă 30 aprilie 2011 in localitatea Tomesti, judetul Timis, s-a desfăşurat a doua etapa din Campionatul Regional de Rally Sprint 2011. La întrecere s-au inscris 14 echipaje, toate trecand verificarea tehnica si fiind validate pentru concurs, insa 2 dintre ele au avut probleme chiar inainte de startul cursei. Incepand cu ora 8 concurentii au intrat rand pe rand in parcul de service in asteptarea startului cursei, la ora 8 si jumatate desfasurandu-se verificarea tehnica urmata de sedinta tehnica.

 

La ora 9 s-a dat startul recunoasterilor de traseu, concurentii urmand masina de securitate. Recunoasterile s-au facut atat pentru probele speciale 1, respectiv 3 pe urcare, cat si pentru probele 2,4 pentru coborare.

 

La ora 10:15 a pornit in concurs prima masina pe PS1 timpul cel mai bun obtinandu-l Makray Robert pe o Lancia Delta – 3:37.50, fiind urmat de Resiga Emanuel 3:44.70 pe Renault 5 GTE turbo si Samuil Mircea cu 3:47.10 pe o Honda CRX.

 

 

Pe parcursul celei de a doua probe speciale Resiga Emanuel a avut parte de un mic incident si a pierdut orice posibilitate de a se clasa pe podiumul de premiere. Din fericire echipajul Resiga-Julia Alexandra a reusit sa remedieze problemele tehnice si a reusit sa ia startul in urmatoarele probe speciale. Robert Makray si-a adjudecat si PS2 cu un timp de 3:38.20, celelalte locuri ocupandu-le Samuil Mircea 3:47.90 si Tudorica Marius 3:51.30 pe un Bmw.

 

Inainte de inceputul PS3 a inceput ploaia, dar cu toate acestea pilotii au obtinut timpi foarte buni comparabili cu cei din PS1. Resiga a scos tot ce a putut din masina, si fortand a reusit sa obtina cel mai bun timp pe proba 3:43.90 fiind urmat la mica distanta de Makray la mai putin de 2 secunde si Samuil cu 3:52.00.

 

PS4 a avut aceeasi desfasurare a clasarii ca si PS1, Makray Robert a obtinut 3:39.60, Resiga Emanuel 3:42.30 si Samuil Mircea 3:49.50.

 

In aceste conditii, in clasamentul open Makray si-a adjudecat victoria fiind urmat de Samuil Mircea si Lupulescu Ciprian.

 

Concursul s-a incheiat cu festivitatea de premiere la Primaria Tomesti, sportivii fiind premiati de catre dl. Primar Cernescu Eugen Miron. Cronometrarea a fost asigurata de reprezentantul firmei Tag Heuer cu aparatura folosita la etapele de rally nationale si internationale. In urma reusitei acestei etape, la initiativa VSS Racing Club si a Primariei Tomesti, in luna septembrie a acestui an se va organiza inca o etapa la Tomesti.

 

CLASAMENT et 2 Tomesti