Noutati la Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010

Vineri, 11.06.2010 s-au incheiat inscrierile cu taxa normala pentru Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2010. S-au inscris 36 de echipaje, 14 la grupa N, clasa 4, 1 la grupa A, clasa 7, 5 la grupa A, clasa 6, 10 la grupa N, clasa 2, 3 la grupa K si 3 la grupa H.  In competitia echipelor s-a inscris o singura echipa – Napoca Rally Academy.  De remarcat prezenta pilotului italian Stefano Giorgioni – Subaru Impreza N15. Inscrierile continua, cu taxa de inscriere modificata, pana la data raliului. Pana astazi, 21 iunie 2010, numarul inscrisilor a ajuns la 45, lista acestora putand fi vizionata pe site-ul raliului, www.raliulclujului.ro, sectiunea documente oficiale.

Pentru ca un asemenea eveniment este un bun vector de imagine, Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj a ales sa se alature organizatorilor in vederea promovarii practicarii acestui sport in mod organizat alaturi de evidentierea riscurilor la care se supun cei ce nu respecta viteza legala pe drumurile publice. Exista competitii automobilistice legale, care ofera doritorilor  posibilitatea de a practica acest sport in mod organizat, fara a pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Astfel, sambata, 26.06.2010, in zona Parcului Inchis si a Parcului de Service, situate in Cluj-Napoca in Piata Unirii,  doritorii vor putea simti pe propria piele, intr-un simulator de accidente, senzatiile suportate de organismul uman in cazul unui impact. Alaturi de clipuri educative, copiii vor putea face cunostinta cu semnele de circulatie si cu regulile elementare de comportament in trafic intr-un parc tematic amenajat in aceiasi zona.

Tinand cont de faptul ca 26 iunie 2010 este si “Ziua Internationala de Lupta Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri”, politistii clujeni din cadrul Agentiei Nationale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Cluj, vor fi prezenti si ei in locatiile Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants, intr-o campanie derulata sub sloganul: “Implica-te!!! In comunitatea ta drogurile nu isi au locul!”

Aceasta editie a Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants aduce si un nou parteneriat, securitatea raliului fiind una dintre principalele preocupari ale organizatorilor. Alaturi de SMURD Cluj, partener de traditie al raliului, membrii CERT Transilvania (Community Emergency Response Team) vor fi prezenti cu echipele de interventie pe probele speciale ale raliului in zonele de risc si in zonele destinate spectatorilor. Prezenta membrilor CERT Transilvania cu masini dotate cu echipamente de salvare si de interventie in caz de dezastre, precum si pregatirea membrilor CERT Transilvania pentru acordarea primului ajutor, are ca scop marirea gradului de siguranta si posibilitatea de a acorda urgent asistenta medicala in caz de necesitate. Totodata CERT Transilvania poate suplimenta si asigura comunicatiile intre oficialii raliului datorita echipamentelor radio cu care sunt pregatite masinile.

CS SAVU RACING, organizatorii etapei de la Cluj au fost incantati de ideea unui parteneriat cu CERT Transilvania si de prezenta acestor echipe de interventie rapida pe probele speciale, totusi isi doresc ca raliul sa se desfasoare fara evenimente iar membrii CERT sa fi fost la finalul raliului doar spectatori.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2010, se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu ajutorul: Consiliului Judetean Cluj si al Primariei si Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, precum si al Directiei Judetene de Sport Cluj; Mobil 1 prin Star Lubricants – sponsor principal, Banca Transilvania, Compexit, Topcar, Polus Center Cluj, MotecX Power, Tetarom, S.C. de Constructii Napoca S.A. – sponsori.

La buna desfasurare a raliului isi aduc aportul partenerii tehnici: Autoworld – dealer Volkswagen, PMA Invest, A-Car, Kopiernicus, Delroti, A&M Graphis, Coca- Cola, Ciuc Premium, Bosch, Best Western Topaz si Diesel Club.

Parteneri: Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, Agentia Nationala Antidrog, SMURD Cluj, CERT.

Partenerii de imagine sunt BoomAdvertising, 4Media, Pablo si Hostvision, iar promovarea evenimentului este asigurata de TVR 3, TVR Cluj, Pro TV, TeleEuropaNova, Pro FM, Radio Guerilla, Radio Cluj, Autoshow, AutoBusiness, 24-FUN, Monitorul de Cluj, Faclia, Autorally.ro, Rallymax.ro, Prorally.ro, Rally Magazin.ro, On-Board.ro, MotorsportNews.ro, Rallyphoto.ro, Rallyfanatic.hu.