Juha Kankkunen revine in WRC

Legenda raliurilor, Juha Kankkunen a afirmat ca se afla in discutii pentru a participa la Raliul Finlandei, ce se va desfasura luna viitoare, la bordul unui Ford Focus RS WRC. Ultima sa participare a fost in 2002, in Raliul Marii Britanii, reusind un loc 9 cu un Hyundai Accent WRC.

Pilotul in varsta de 51 de ani si-a facut debutul in WRC in 1979, in tara sa natala, reusind sa castige aceasta etapa de 3 ori.

“Posibilitatea de a participa exista si bineinteles ca vreau sa raspund afirmativ”, a afirmat Kankkunen. “Ar fi frumos sa conduc una din masinile actuale de WRC. Numai cand ma voi afla la volan voi putea afirma daca se conduc la fel de usor precum afirma lumea”.

Kankkunen s-a reunit recent cu fostul sau copilot Nicky Grist, cei doi castigand Raliul Portugaliei.Cvadruplul campion mondial a adaugat ca Nicky Grist ar putea fi prezent in scaunul din dreapta in Raliul Finlandei, ce se va desfasura intre 29 si 31 iulie.

In anii recenti a devenit o traditie ca pilotii legendari finlandezi sa revina pentru a participa in tara lor natala. Markku Alen a participat in 2001 la Raliul Finlandei cu un Ford Focus WRC, terminand pe locul al 16-lea, in timp ce Ari Vatanen a pilotat in 2003 un Peugeot 206 WRC, terminand pe locul al 11-lea.

Foto: timoheinonen.fi

One thought on “Juha Kankkunen revine in WRC”

  1. I stumbled across your site and think it's fantastic, keep us posting

Comments are closed.