Marco Tempestini se claseaza pe locul doi la finalul Raliului Serbiei

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea a incheiat Serbia Rally, etapa de coeficient 10 in cadrul Cupei Europei de Est, pe  a doua pozitie a clasamentului FIA European Rally Cup (East)  si  pe a treia treapta a podiumului in clasamentul general al raliului. Aflat, la jumatatea cursei, pe locul cinci in clasamentul cupei si pe opt la general, Tempesta a  adoptat in a doua zi a competitiei o strategie de conservare, incercand sa mearga fara riscuri. Insa greselile si problemele celorlalti concurenti l-au propulsat, dupa speciala cu numarul 13, pe pozitia a doua a clasamentului FIA European Rally Cup (East) si pe locul trei in clasamentul general, pilotul Napoca Rally Academy fiind apoi obligat sa lupte pentru a-si pastra pozitia. Cu un set-up aproape perfect al Peugeot-ului S 2000, Tempesta si Dorin Pulpea au decis sa atace si au terminat a doua etapa din acest sezon a FIA European Rally Cup (East) asa cum si-au propus: cu o clasare pe podium.

Sunt foarte multumit. Astazi am avut un set-up mult mai bun decat in prima zi a raliului. Nu ma gandeam sa atac, dar, la un moment dat, problemele celorlalti ne-au propulsat pe locul doi, insa Iliev ne sufla in ceafa. Am vorbit cu Dorin si am decis sa atacam, sa ne pastram pozitia si am reusit, chiar daca pe ultima proba a plouat si  noi eram pe slick-uri, in timp ce bulgarul avea doua cauciucuri de ploaie in porbagaj. Intr-un cuvant, sunt fericit!  Suntem pe podium si in clasamentul general al Cupei Europei de Est, ceea ce este foarte bine. Dar mai mult ma bucura faptul ca am gasit setarile potrivite si suntem pregatiti acum si pentru raliul Clujului”, a declarat Tempesta la finalul Raliului Serbiei.

Urmatoarea etapa a FIA European Rally Cup (East) este Hebros Rally, Bulgaria, programat a se desfasura in ultimul week-end din luna iulie. Tempesta si Dorin Pulpea vor participa, la sfarsitul saptamanii viitoare la a patra etapa a campionatului National de Raliuri, Raliul Clujului, etapa determinanta pentru echipajul Napoca Rally Academy in ceea ce priveste lupta pentru titlu.

Clasament Final

Andi Hutanu

ofiter de presa
Napoca Rally Academy

credit foto : http://serbiarally.rs/