Gergo Szabo – Csegzy Levente, în puncte dupa un duel al secundelor la Târgu-Mureș

Gergo Szabo: Cu Spitzmuller ne-am duelat în secunde pe ultimele probe… cea ce a fost destul de motivant

Csegzy Levente: 200 de km pe ora a fost viteza pe care am atins-o foarte des pe probele de la Târgu-Mureș

Raliul Târgu-Mureș a însemnat o nouă victorie și un loc doi bine meritat după un duel al secundelor pentru echipajul Gergo Szabo – Levente Csegzy. Un raliu foarte rapid pe care cei doi l-au parcurs în siguranță și pe care l-au încheiat în puncte.  Etapa de la Mureș a însemnat de asemenea o ocazie bună pentru noi setări ale mașini dar și locul unde avea să se desfășoare frumoasa competiție dintre Gergo și compatriotul său Csaba Spitzmuller.

Ne-am pregătit pentru această etapă, am așteptat-o. Am făcut câteva setări noi asupra mașini, am folosit anvelope noi cu care a trebuit să mă obișnuiesc. Cred însa că trebuia să pornim mult mai hotărâți pe probele de viteză. Super speciala a avut o atmosferă deosebită iar probele de pe Bucin, pe care de altfel le-am și câștigat au fost excelente, din păcate nu acestea au decis clasamentul final. A fost un raliu de viteză, pe alocuri chiar riscant. Cu Spitzmuller ne-am duelat în secunde pe ultimele probe cea ce a fost destul de motivant, însă mi s-a părut mult mai important să ajungem la finish cu bine, să terminam cu mașina în regula dar și cu puncte, a spus mulțumit, la Târgu-Mureș Gergo Szabo .


Csegzy Levente, copilotul lui Gergo, s-a arătat de asemenea încântat de evoluția echipajului dar și de probele speciale parcurse.

Am avut parte de o cursă foarte bună mi-au placut probele. La modul general vorbind am încercat să atingem prima poziție, nu a fost să fie, Spitzmuller a fost mai rapid, îl felicit, merită primul loc. Cât despre probele speciale, pot să spun că au fost foarte rapide, a fost un raliu de viteza, pe probele mai scurte au fost sectoare de drum unde am apasat acceleratia cât ne-a ținut, 200 de km la ora a fost viteza pe care am atins-o de cateva ori pe aceste paliere. Poziția a doua înseamna destul de mult pentru noi, am adunat puncte în campionat, nu am riscat foarte mult, am vrut să terminam cu bine mai ales că spre final Spitzmuller se așezase destul de bine pe prima poziție a rezumat Levente după Raliul de la Târgu-Mureș .

Locul 2 unul mulțumitor pentru echipajul Jack Daniels Gergo Szabo – Levente Csegzy, după a treia etapă de asfalt, însă acesta nu completează golul rămas după situația neplacută de după etapa de la Brașov. Puncte valoroase au fost pierdute în urma unei decizii nejustificate încă printr-o notificare oficială spune Gergo Szabo: Locul doi după a treia etapă înseamnă mult pentru noi, mai ales după descalificarea de la Brașov, despre care de altfel am aflat de pe internet, până în acest moment nu am primit nicio inștiințare oficială din partea federației, nu cunoaștem oficial motivele pentru care combustibilul nostru nu a fost în regula. Lucrurile nu vor rămâne în această situație, vom ataca decizia si la foruri superioare federației, pentru amenda de 500 de euro nu am primit până la această oră nici măcar o chitanță.

În calendarul competițional al Campionatului Național de Raliuri Dunlop, este fixată etapa de la Cluj-Napoca în perioada 24 – 26 iunie, ultimul raliu pe asfalt.

Susținători echipajului Gergo Szabo – Levente Csegzy în Campionatul Național de Raliuri sunt: Jack Daniels, BOCCARDO, Wayteq, szekelyhon.ro,

Cătălin Nunu