Valentin Porcisteanu la Dementor Rally Show: Doua finale si o victorie

Dupa ce a incheiat Campionatul National de Raliuri Dunlop 2010 pe pozitia secunda, obtinand cel mai bun rezultat al carierei, Vali Porcisteanu a probat ca rezultatele sale din acest an nu au fost intamplatoare si in varianta romaneasca a Cursei Campionilor, Dementor Rally Show. In prima zi a competitiei el a decis sa participe in intrecerile de la Grupa N2, izbutind sa-si treaca in cont victoria intr-o competitie la startul careia s-au regasit, intre adversari, nu doar nume importante din Cupa Dacia, ci si campionul ultimilor doi ani in CNRD, Gergo Szabo.

Este prima oara cand am mers cu un Logan pe macadam si am avut nevoie de putin timp de acomodare. Apoi lucrurile au mers perfect si as vrea sa le multumesc celor care au facut posibila participarea mea si la aceasta grupa. Trebuie sa mai recunosc si ca mi-a placut foarte mult cum a mers Raul Badiu aici”, avea sa declare, la finele intrecerii, Vali. Cel care, mai mult, a stabilit recordul intrecerii la Grupa N2, oprind acele cronometrului, in ultima mansa a finalei, in 1:45.705.

Raul Badiu a fost principalul adversar al lui Porcisteanu, izbutind cel mai bun timp in prima faza a competitiei, apoi pe cel de-al doilea in actul secund, pentru ca in semifinale sa-l elimine cu scorul de 2-1 pe Szabo. In aceasta faza a competitiei, dar si in finala pierduta cu 1-2 in fata lui Vali, Raul a concurat cu parbrizul spart!

Si a doua zi, atunci cand a concurat in disputa la Grupa N, Vali a fost intre protagonisti.In prima mansa a obtinut al patrulea timp, pentru ca in cea secunda sa-si imbunatateasca performanta cu aproape trei secunde, calificandu-se in semifinale de pe pozitia intai. Si-a doborat apoi recordul si in confruntarea cu Marisca, adjudecata cu 2-1, atunci cand, cu 1:31.731, a stabilit recordul zilei.

Insa, in finala cu David Botka, dupa ce si-a adjudecat prima mansa, avea sa se rastoarne in chiar ultimul viraj. “Era   o zona in care s-au format sleauri, masina s-a ridicat pe doua roti instantaneu si nu am mai avut posibilitatea sa reactionez”, spunea Vali. El s-a aliniat la startul ultimei manse cu bolidul lui Bogdan Marisca, insa avea sa piarda intrecerea in fata lui Botka. “Ii multumesc lui Bogdan pentru gestul sau si ii felicit pe organizatori ca au salutat si ei acest exemplu de fair-play, oferindu-i un premiu pe care-l merita”, a declarat Porcisteanu, la finele intrecerii.