Pilotul Dunlop în Școli

Începând cu noul sezon competițional de automobilism sportiv din România, orele de sport din câteva licee importante din țară vor fi un pic… altfel. „Pilotul Dunlop”, un proiect inițiat ca urmare a necesităţii informării tinerilor cu privire la posibilitatea de a-și canaliza energia pe care tind să o consume în viteză către performanță și palmares, aduce o atmosferă nouă la orele de sport dominate până acum de exerciții de gimnastică și atletism sau de confruntări între echipele din diverse sporturi cu mingea. În 2011, raliurile, viteza în coastă, kartingul, F1, sau parfumul nisipului din Dakar vor intra și în sălile de curs pentru o oră de… motorsport.

 

Dunlop, unul dintre cei mai mari producători de anvelope de înaltă și ultra înaltă performanță din lume și partener oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv încă din 2007, a început o campanie de promovare a automobilismului sportiv de performanță printre tinerii liceeni, adesea tentați de adrenalina caiilor putere și ispitiți de mirajul vitezei neglijând însă performanța și posibilitatea unei cariere în automobilismul sportiv profesionist.

 

Tinerii au nevoie de repere și modele pentru a urma o cale justă în viață. Astfel de repere nu pot fi date decât de cei care au reușit să atingă cât de cât o culme a performanței prin ambiție, perseverență și talent. Pilotul Dunlop își propune să ofere astfel de repere și modele ale performanței și succesului în motorsport, o disciplină sportivă adesea neglijată datorită asocierii frecvent injuste cu abuzul de viteză și adrenalină”, a declarat Alina Mihăescu, Marketing & PR Manager al Goodyear Dunlop Tires România. ”Experiența de peste 120 de ani de victorii în motorsport a mărcii Dunlop și talentul și dăruirea unor piloți importanți din campionatele interne de raliuri și viteză în coastă își vor spune cuvântul în această campanie pe care am inițiat-o de a crea premisele unei culturi a motorsportului în rândul tinerilor din România”, a mai adăugat aceasta.

Prin sprijinul și amabilitatea câtorva licee importante din țară, Pilotul Dunlop va intra, înaintea câtorva etape din calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011, în dialog cu elevii claselor a XI-a și a XII-a din orașe precum Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași și Bacău. Ca urmare a inițiativei Dunlop de a demara programul Pilotul Dunlop în Școli, peste 3000 de elevi de liceu vor beneficia de cel puțin o oră de motorsport în locul unei ore tradiționale de sport sau dirigenție. Prin aceasta, Dunlop speră să aducă tinerii mai aproape de spiritul performanței și competiției din automobilismul sportiv, prin crearea posibilității unui dialog real și imediat cu piloți care fac performanță în mod curent, care au titluri de campioni sau vice-campioni în diverse competiții de profil din România sau care sunt pur și simplu mânați de pasiunea de a-și depăși limitele pe probele de concurs.

 

Primele ore de motorsport au fost deja ținute de pilotul Dunlop la Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, Grupul Şcolar Industrial Hidromecanica şi Liceul cu Program Sportiv din Brașov chiar înaintea Raliului Brașovului, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011. În popasul său brașovean, Pilotul Dunlop a fost susținut de copilotul Angela Stănescu. Originară din Braşov, Angela Stănescu şi-a făcut debutul în calitate de navigator la Raliul Metabond Covasna 2009, imediat după absolvirea cursurilor școlii de copilotaj sportiv sub îndrumarea lui Florin Hângu. De atunci a urmat o serie de raliuri alături de diferiți piloți, cea mai importantă fiind participarea la Allianz Mecsek Rallye 2009, alături de pilotul Szabo Csongor.

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi siteul oficial.