Batalie dezlantuita pentru titlul de campion national

Vineri, 23 septembrie, debuteaza a opta etapa a Campionatului National de Raliuri – DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Iasului Dunlop se bucura de cea mai numeroasa participare din etapele acestui sezon, 50 de sportivi fiind inscrisi la start. Ca in fiecare an, Raliul Iasului este o provocare pentru organizatori, Clubul Sportiv Rally Motor Sport, impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si cu sprijinul nemijlocit al Prefecturii Iasi si al Consiliului Judetean Iasi, toti incercand sa asigure cele mai bune conditii de desfasurare a competitiei. Este o provocare si o responsabilitate pentru organizatori pentru ca la Iasi se poate atribui deja titlul de Campion National, iar lupta pentru celelalte doua pozitii ale podiumului de premiere este dusa intre piloti de top care nu vor ridica prea usor piciorul de pe pedala de acceleratie.

 

Dupa disputarea a 7 etape din cadrul Campionatului National – DUNLOP, pe primul loc in ierarhia generala este Vali Porcisteanu, cu 103 puncte (4 etape castigate), urmat pe podium de Bogdan Marisca – 76,5 puncte si Dan Gartofan, cu 64 de puncte. Practic, Vali Porcisteanu, liderul la zi in clasamentul intern, are sansa de a deveni campion national chiar dupa etapa de la Iasi. Pentru asta, este nevoie ca Vallino sa termine concursul inaintea lui Bogdan Marisca (ocupantul locului secund in clasamentul general) indiferent de locul in clasament.

 

 

Prezent la Iasi de marti dupa-amiaza, Vali Porcisteanu a anuntat ca nu va forta foarte mult, lasandu-i initiativa lui Bogdan Marisca, cel care are nevoie sa recupereze ecartul de 26.5 puncte care-l separa de liderul la zi. “Vreau sa razbun toate ghinioanele de anul trecut, cand am facut si pana. Nu vreau insa sa fortez, voi merge atat de tare cat trebuie, pentru ca pilotii clasati in urma mea trebuie sa atace mai mult. Eu vreau sa fiu acolo langa ei, ca timp. Mi-a placut intotdeauna macadamul si configuratia probelor de la Iasi. Ma simt in forma. Tocmai am revenit de la o scoala de pilotaj din Finlanda si sper sa-mi imbunatatesc la Iasi micile erori. Toata lumea se asteapta sa gresesc. Masina este pregatita si suntem super-motivati sa castigam primul titlu de campioni nationali“, a spus Vali Porcisteanu.

 

 

Si Edwin Keleti a ajuns la Iasi de marti seara si spera sa aiba un raliu fara incidente. “In lumina Campionatului din acest an, imi doresc un raliu fara evenimente la Iasi. Am avut tot felul de ghinioane tehnice si nu numai si sper ca aici la Iasi sa iasa soarele si pe strada noastra. Imi place foarte mult Raliul Iasului, sunt probe foarte frumoase. Pacat ca proba Poeni se face doar la shakedown. Noi nu mai avem nici o presiune, vrem sa ne simtim bine si sa ne bucuram de aceasta etapa“, a spus Edwin Keleti.

 

Ca si in anii precedenti, a fost pregatita o proba-spectacol: Rapa Galbena. Astfel, vineri, 23 septrembrie, incepand cu ora 16.30, amatorii de spectacol vor avea ocazia sa vada demonstratii de karting si motociclism, pentru ca de la ora 17.00, sa inceapa evolutia concurentilor pe aceasta proba, spectacol care va continua pana in jurul orelor 19.30. Traseul a fost usor modificat fata de anul trecut, in sensul ca va fi prelungit pana la linia de tramvai din Piata Mihai Eminescu. Accesul publicului spectator se va face numai sub indrumarea fortelor de ordine ale Jandarmeriei, tocmai pentru a evita eventualele accidente care s-ar putea inregistra din cauza unei pozitionari neadecvate pe traseul de concurs.

 

 

Program Raliul Iasului DUNLOP

 

Joi

 

11:00 – 17:00 – Shakedown

 

Vineri

 

11.01 – Start ziua 1 – Primaria Iasi

12.10 – PS1 – Tacuta1 – 9,3 km

12.52 – PS2 – Cioca Boca A1 – 17,8 km

14.50 – PS3 – Tacuta 2 – 9,3 km

15.32 – PS4 – Cioca Boca A2 – 17,8 km

16.56 – PS5 – Ripa Galbena – 2,2 km

 

Sambata

 

9.31 – Start ziua 2 – Primaria Iasi

10.17 – Cioca Boca B1 – 13,6 km

12.40 – Cioca Boca B2 – 13,6 km

13.38 – Madirjac – 26,5 km

15.36 – Sinesti – 19,7 km