Cea mai numeroasa participare la Raliul Iasului

Vineri, 23 septembrie, debuteaza la Iasi, penultima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri – DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). La startul acestui eveniment unic in Iasi s-au inscris 50 de echipaje, anuntandu-se o lupta extrem de dura pentru titlul de campion al Romaniei. Dupa disputarea a 7 etape din cadrul Campionatului National – DUNLOP, pe primul loc in ierarhia generala este Vali Porcisteanu, cu 103 puncte (4 etape castigate), urmat pe podium de Bogdan Marisca – 76,5 puncte si Dan Gartofan, cu 64 de puncte. Practic, Vali Porcisteanu, liderul la zi in clasamentul intern, are sansa de a deveni campion national chiar dupa etapa de la Iasi. Pentru asta, este nevoie ca Vallino sa termine concursul inaintea lui Bogdan Marisca, indiferent de locul in clasament. Nu vor lipsi de la startul de vineri dimineata de pe Blvd. Stefan cel Mare (in fata Primariei Iasi), Gergo Szabo, campionul national en-titre, Vali Porcisteanu, Dan Gartofan, Marco Tempestini, George Grigorescu sau Titi Aur.

 

 

Aceasta este cea mai numeroasa participare la o etapa de raliu din acest sezon. Cele 9 probe speciale insumeaza 129,8 kilometri ceea ce face ca Raliul Iasului sa fie si cel mai lung raliu din tara. “Probele speciale au fost pregatite pentru lupta la varf, lupta care cu siguranta va desemna noul campion national“, a declarat Lucian Filip, directorul de organizare al Raliului Iasului.

 

 

Cea mai spectaculoasa proba va fi SuperSpeciala de la Rapa Galbena (vineri, ora 17.00), in care iesenii vor avea ocazia sa vada pe viu o intrecere superba. “Ii invitam pe toti iesenii sa vina la aceasta proba Superspeciala pentru ca vor avea ocazia sa vada pe viu o intrecere superba in care adrenalina, stapanirea de sine si indemanarea merg mana in mana. Ca si anul trecut, am optat sa organizam Superspeciala, la Rapa Galbena, unde pilotii vor avea mai multe obstacole vii, fiind garantat astfel spectacolul. Noi incercam pe toata durata acestui eveniment sa ridicam mereu standardele, pentru ca i-am obisnuit pe piloti ca la Iasi este una dintre cele mai bine organizate etape de raliu din tara“, a mai spus Lucian Filip.

 

 

Vali Porcisteanu poate deveni campion national daca termina pe orice pozitie inaintea lui B.Marisca

 

 

Raliul Iasului in cifre

 

 

Perioada: 23-24 septembrie 2011

Start / Sosire: Iasi

Suprafata de rulare: macadam 100%

Lungime totala raliu: 419 km

Numar probe speciale: 9

Lungime totala probe speciale: 129 km (30,74%)

Cea mai lunga proba speciala: PS08 Madarjac (26,5 km)

Cea mai scurta proba speciala: PS 5 SS Rapa Galbena (2,2 km)