Echipajul 10 vrea sa-si mentina suprematia si pe macadam

Dupa doua runde disputate pe asfalt, protagonistii intrecerii interne de raliuri au parte in acest weekend de prima competitie de macadam dintre cele cinci programate in 2012. Alex Filip si Bogdan Iancu se prezinta la start in postura de lideri ai intrecerii masinilor cu doua roti motrice, dar si la Clasa 5, categorie la care au avut un start perfect de stagiune, cu procentaj 100%.

 

Din pricina schimbarii suprafetei de concurs, care induce si modificarile de rigoare pentru masina, saptamanile scurse dupa Timis Rally au fost extrem de agitate. Lucrurile s-au derulat insa conform planului, iar masina, Renault Clio R3 Maxi EVO, conforma ultimei specificatii Renault Sport, este gata de lupta cu secundele. Cei de la Colina Motorsport si-au facut, ca de fiecare data, foarte bine treaba si suntem convinsi ca din punct de vedere mecanic, ca si din cel al pneurilor, in care ne bazam ca de fiecare data pe calitatea produselor Michelin, suntem gata de un nou duel cu adversarii pe probele speciale, spune Alex Filip.

Referirea la pneuri nu este deloc intamplatoare. Pe macadam selectia compozitiei ideale este vitala, iar conditiile meteo complica si mai mult acest proces. Este clar ca ploile abundente din ultimele zile, ca si cele prezise de prognoza meteo, vor reprezenta un factor important in ecuatia acestei etape. Alegerea anvelopelor va fi foarte importanta tinand cont de schimbarile de aderenta intalnite: primele doua probe sunt foarte alunecoase, in timp ce pe a treia sectiune avem macadam dur si peste 11 km de asfalt, completeaza Alex.

 

In ceea ce priveste disputa sportiva, Alex Filip si Bogdan Iancu au drept obiectiv mentinerea pozitiei pe care o detin in acest moment in ierarhiile intrecerilor in care sunt angrenati. Am sosit la Bacau optimisti si ne dorim sa plecam cu suficiente puncte incat sa ne mentinem pe locul intai in clasamentul 2RM, al Clasei 5, dar si in ierarhia echipelor. Ne propunem un ritm alert si sunt sigur ca va fi o lupta grea cu Vlad Cosma si George Grigorescu, dupa cum nici Sebi Barbu nu trebuie scapat de sub observatie. Caietul lui Bogdan se va dovedi extrem de important, dar amandoi suntem convinsi ca ne-am facut bine temele la recunoasteri. Cu siguranta, proba lunga, care se va parcurge de doua ori, va face diferenta, motiv pentru care ne vom adapta strategia ca atare”, a concluzionat Alex Filip.

 

Raliul Moldovei are o lungime totala de 116,1 km. Vineri, in prima zi de concurs, dupa startul festiv, programat la ora 15:31, se vor derula probele speciale Hemeius si Trebes, dar si superspeciala programata pe traseul desenat in apropierea ”Centrului de Afaceri Bacau” incepand cu ora 17:08. Sambata, in ziua decisiva pentru stabilirea configuratiei finale a ierarhiilor, sunt programate celelalte 6 probe, startul primului echipaj fiind programat la ora 9:01, in timp ce sosirea festiva va avea loc incepand cu ora 19:52.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport si, in calitate de partener media, de GSP TV.