Antrenament util pe zapada

  • Un plus de experienta pe zapada
  • Abandon stupid la primul raliu din 2013
  • Concluzii pozitive dupa Covasna Winter Rally

 

Chiar daca au fost nevoiti sa abandoneze in primul raliu din 2013, Covasna Winter Rally a fost un test util pe zapada pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu.

 Sebastian Barbu Covasna

Fiecare kilometru de proba speciala inseamna un plus de experienta pentru Sebastian Barbu si Bogdan Iancu iar Covasna Winter Rally a fost cursa perfecta de a acumula experienta pe zapada. „In Romania nu am foarte multe oportunitati sa pilotez pe zapada si tocmai de aceea am decis sa iau startul in acest raliu. Planurile mele de viitor includ si participarea la un raliu adevarat pe zapada si kilometri parcursi aici sunt foarte utili”, a spus Sebastian Barbu.

 

Din pacate echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu, pe un Renault Clio RS, a fost nevoit sa se retraga din cursa in penultimul parc de service. „Am ales niste roti cu cuie mai moi, care erau montate pe doua tipuri de jante diferite. Acestea nu s-au potrivit insa cu puntea spate si rotile nu se invarteau. A fost un abandon stupid care, din fericire, s-a intamplat intr-o cursa de antrenament. Imi pare insa rau pentru ca as fi vrut sa ajungem la sosire”, a spus Sebastian Barbu.

 

Chiar daca finalul nu a fost cel mai bun, experienta de la Covasna Winter Rally a fost una pozitiva pentru echipajul sibian. „Aveam nevoie de un antrenament, impreuna cu Bogdan, inaintea startului de sezon. A fost un raliu frumos si extrem de spectaculos. Imi place sa pilotez pe zapada si sper sa am ocazia sa iau startul si la un raliu international pe o astfel de suprafata”, a mai adaugat Sebastian Barbu.