Campionul de raliuri din Taiwan vine la Raliul Sibiului

Echipajul LIN Yuan-Hu / KO Ming-Roung va lua startul pentru prima oara in cariera la un raliu pe macadam. Echipajul taiwanez va fi prezent la Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri, si va lua startul pe o masina Dacia Logan. „In Taiwan raliurile sunt 100% pe asfalt si nu am nicio sansa de a aduna experienta pe macadam. Acesta a fost si motivul pentru care am ales sa particip la Raliul Sibiului. Am auzit foarte multe lucruri bune despre aceasta etapa de la prieteni din Europa si dupa ce am urmarit cateva filmulete de la raliu am decis ca trebuie sa particip aici”, a spus Lin Yuan-Hu.

LIN_Yuan_Hu_6_

In 2011, Lin Yuan-Hu a castigat un titlul in Campionatul de Raliuri din Taiwan si a decis sa-si extinda programul in Europa si China. Prima participare internationala a fost anul trecut la Sliven Rally, in Bulgaria, cand a terminat pe locul secund la clasa N3. „A fost o experienta extraordinara si am invatat enorm de mult. Anul acesta am deja sapte victorii consecutive in competitia de acasa si experienta din Europa m-a ajutat foarte mult”, a mai spus Lin Yuan-Hu.

 

Pentru etapa de la Sibiu, Lin Yuan Hu si-a fixat un obiectiv foarte clar: sa adune cat mai multa experienta pe macadam: „Voi participa la un raliu complet nou, pe o suprafata pe care nu am mai concurat niciodata si cu un copilot nou. In aceste conditii cel mai important lucru este sa ajungem la sosire. Sunt sigur ca va fi o experienta incredibila”, a completat Lin Yuan-Hu.

LIN_Yuan_Hu_3_

Raliul Sibiului se desfasoara in perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam si asfalt din judetul Sibiu. In total sunt programate 14 probe cu o lungime totala de 228 kilometri. Startul festiv se va da joi, 25 iulie, de la ora 20:00 in Piata Mica a orasului, iar vineri si sambata sunt programate cele 14 probe speciale.