Publicitate

DSC_5414

Raliul Sibiului 2013 s-a încheiat cu victoria francezului F. Delecour pentru campionatul intern și a cehului J. Kopecky pentru întrecerea europeană. Succesul cehului pe macadamul dur de la Sibiu a venit după abandonul echipajului cu numărul 2 din concurs, precum și după numeroase alte schimbări de situație în eșalonul funtaș, în timp ce francezul a menținut un ritm constant, secondând în permanență liderul etapei.

 

Păstrând tradiția sezoanelor trecute, și în acest an Raliul Sibiului s-a dovedit un raliu extrem de dur, numărul abandonurilor fiind și acum unul extrem de mare. Printre abandonurile sonore ale sezonul 2013 se numără Gergo Szabo, Bogdan Marișca, Edwin Keleti și Dan Gârtofan, ultimii doi făcând o figură frumoasă în etapa sibiană până în momentul ieșirii lor din competiție. Emoțiile de la Sibiu au fost mari și pentru Vali Porcișteanu, pilotul piteștean plecând cu un ușor handicap tehnic pe probele de la Dobârca și Crinți. După o cădere seriosă în ierarhia etapei, Porcișteanu a reușit să recupereze din dezavantaj, ajungând al patrulea la finele etapei în CNR 2013. În ERC, pilotul cunoscut al bolidului Vallino a devenit primul român recompensat cu trofeul Colin McRae Flat Out Trophy pentru ambiția și tenacitatea de care a dat dovadă.

 

Pentru prima treaptă a podiumului etapei în Campionatul Național de Raliuri s-au luptat pe probele de la Sibiu în special F. Delecour și E. Keleti. Cel de-al doilea, a fost în zona fruntașă a ierarhiei până spre sfârșitul celei de-a doua zile de concurs, stațiile ERC anunțandu-l în permanență ca fiind cel mai bun pilot român din competiție. Pe a doua trecere pe Gâtul Berbecului, Keleti s-a oprit din competiție, din pricina unor probleme tehnice.

 

După serii succesive de răsturnări de situație, podiumului CNR în Raliul Sibiului 2013 a fost completat de David Botka și Marco Tempestini, acesta fiind primul podium stranier al sezonului. Prin victoria de la Sibiu, Delecour își consolidează poziția de lider în clasamantul la zi al CNR 2013, cu un avans de 36,8 puncte în fața următorului clasat. Cu numai trei etape disputate, maghiarul D. Bortka urcă pe doi în CNRD la apoape 10 puncte distanță de V. Porcișteanu.

 

Galeria foto este oferita de RallyZoom.ro

 

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro