Test util pe asfalt pentru NRA

Marco Tempestini si Simone Tempestini au avut un weekend plin in Italia unde au continuat pregatirile pentru prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop.La finalul Rally Ronde Valli Arnaresi, ambele echipaje Napoca Rally Academy au terminat pe podium.

 

Echipajele Marco Tempestini/Dorin Pulpea si Simone Tempestini/Sergiu Itu si-au continuat, in acest weekend, campania de pregatire pentru sezonul 2013 din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu participarea la Rally Ronde Valli Arnaresi in Italia.

 

marco tempestiniWeekend-ul de teste a inceput vineri, langa Ancona, unde echipajele Napoca Rally Academy au parcurs primii kilometri pe asfalt cu masinile cu care vor concura in sezonul 2013 din competitia interna. „Imi place mult cum se comporta Skoda Fabia S2000 pe asfalt. Are un cuplu uimitor si ma simt foarte bine la volan”, a spus Marco Tempestini, dupa primul contact cu masina.

 

Sambata au urmat recunoasterile si shakedown-ul pentru Rally Ronde Valli Arnaresi, iar duminica Marco Tempestini si Simone Tempestini au mai parcurs 40 de kilometri in regim de cursa. Vremea din weekend a fost una schimbatoare, iar conditiile au fost ideale in ceea ce priveste pregatirea pentru prima etapa din competitia interna. „A plouat in weekend dar a fost perfect pentru noi deorece sunt sanse mari ca si la Brasov sa avem parte de ploaie. Ne-am acomodat repede cu masina si sunt sigur ca va fi un sezon interesant”, a spus Marco Tempestini.

 

Marco Tempestini si Simone Tempestini au abordat Rally Ronde Valli Arnaresi fara niciun obiectiv legat de rezultat, dar in final au urcat pe podium. Marco Tempestini a inceput raliul cu al doilea timp pe prima proba, dupa care a ales slick-uri taiate pentru PS 2, in conditiile in care toata lumea a mers cu intermediare. „Am fost cam optimist, dar a fost un test bun pentru Brasov”, a spus Marco. Dupa victoria din speciala a treia, pilotul Napoca Rally Academy s-a instalat la conducerea raliului, pozitie pe care a pastrat-o pana la final. „Ma bucur ca am castigat, dar nu trebuie sa uitam ca la noi in campionat situatia este cu totul alta si adversarii nostri sunt foarte puternici. A fost un weekend de teste util si ma bucur ca pentru prima oara, dupa etapele de slalom paralel, am urcat pe podium alaturi de Simone”, a mai adaugat Marco Tempestini.

 

simone tempestiniSi Simone Tempestini si Sergiu Itu au avut un parcurs excelent in Rally Ronde Valli Arnaresi, iar dupa victoria de pe ultima proba au urcat pe podium. „M-am simtit foarte bine pe asfalt cu masina si in afara unor mici probleme la shakedown, totul a functionat perfect. Mai urmeaza o sesiune de teste in Italia si apoi de abia astept prima etapa de la Brasov”, a spus Simone Tempestini, la finalul Rally Ronde Valli Arnaresi.