Debut excelent de sezon pentru Adrian Raspopa

Asa cum a declarat inainte de startul programat la Brasov in Tess Rally Romtelecom, Adrian Raspopa a inceput in forta noul sezon al Campionatului National de Raliuri, obtinand o victorie categorica la clasa 5 si in clasamentul rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice. Pilotul Gazprom Petrol Stations a reusit sa castige 8 din cele 11 probe speciale desfasurate in prima etapa, indeplinindu-si toate obiectivele si prin clasarea pe locul 7 in clasamentul general.

 

Chiar daca principalul oponent din sezonul trecut al lui Adrian Raspopa a ales sa nu mai participe la editia din acest an a Campionatului National de Raliuri, duelul la 2 Roti Motrice avea sa fie animat de inscrierea a doi tineri piloti cu rezultate excelente in anii trecuti la clasele inferioare, Florin Tincescu si Raul Badiu, dar si a fostului campion national absolut Valentin Porcisteanu.

 

Am luat startul extrem de optimist la Brasov, intrucat acesta este al doilea raliu de casa pentru mine deoarece aici am facut facultatea, aici am prins microbul curselor si tot aici am debutat in raliuri! M-am bucurat foarte mult de prezenta noilor piloti de la 2 Roti Motrice dar si pentru ca am beneficiat de un raliu autentic de asfalt, in conditii bune, si am putut sa mergem de la inceput pana la sfarsit cu pneuri slick. ” a spus Adrian Raspopa fericit la incheierea Tess Rally Romtelecom.

BA_2016

Etapa inaugurala a sezonului 2014 din Campionatul National de Raliuri este cea mai importanta din  punct de vedere al punctajului in acest an, gratie unui coeficient marit de 1,2. Pe langa cele trei probe de noapte si cei aproximativ 140 kilometri de speciale, Tess Rally Romtelecom si-a mai surprins participantii la editia din acest an prin vremea neasteptat de calduroasa dar si prin locatia deosebita a startului festiv si a ceremoniei de premiere, ambele organizate in Piata Sfatului din Brasov.

 

Pe primele doua probe de vineri nu am avut cel mai bun setup pentru o configuratie de probe cu viraje foarte stranse insa am remediat acest lucru in primul parc de service cu ajutorul lui Tapio Laukkanen si a echipei de asistenta tehnica de la Pro Motor Ramnicu Valcea. Am avut o evolutie buna pe cele trei speciale de noapte si am reusit sa terminam prima zi in fotoliul de lider.a rememorat Adi Raspopa desfasurarea primei etape de raliuri din acest sezon.

 

Strategia pentru a doua zi a fost una evidenta, am ales sa nu riscam pe probele scurte si sa fortam pe cele doua parcurgeri ale probei regina Cheia, in lungime de peste 27 kilometri. Practic aici am reusit sa transam victoria cu un avans de peste un minut in fata lui Valentin Porcisteanu.” a mai adaugat Adi Raspopa.

 

Datorita noii sale pasiuni pentru competitiile de semi-maraton, Catalin Grigoriu, copilotul obisnuit al lui Adrian Raspopa, a fost nevoit sa lipseasca de la prima etapa, el intorcandu-se in Romania la jumatatea saptamanii trecute. Cei doi se vor reuni la urmatoarea etapa, Raliul Aradului.

 

Ma bucur ca am reusit o victorie chiar din prima etapa alaturi de noul nostru partener, Gazprom Petrol Stations, mai ales ca am reusit sa-l pozitionam exact acolo unde-i este locul. M-am inteles foarte bine cu Cosmin Diacu, copilotul meu de la Brasov si vreau sa apreciez organizarea net superioara de la aceasta etapa fata de editiile anterioare! a mai precizat Adi Raspopa.

 

Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro.  

 BA_2432