Edwin Keleti si Botond Csomortani conduc Raliul Moldovei Pambac Bacau 2014 dupa prima zi

Raliul Moldovei Pambac Bacau a ajuns in prima zi in Municipiul Moinesti, acolo unde a fost organizat parcul de service pe bulevardul principal din localitate. Dupa primele trei probe speciale desfasurate, la conducerea raliului se afla echipajul BCR Leasing Rally Team format din Edwin Keleti si Botond Csomortani, care au reusit sa-si treaca in cont si doua victorii de proba speciala.

 

Proba regina a Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014, care leaga localitatile Bolatau si Moinesti, cu o prima parte in urcare pe macadam si o coborare spectaculoasa pe placi de beton, a pus din nou probleme serioase concurentilor. Daca la prima parcurgere a acesteia Francois Delecour si Dominique Savignoni au mers aproximativ 15 kilometri pe pana, Marco Tempestini si Toni Avram au ales sa se opreasca si sa schimbe roata din acelasi motiv, pierzand peste cinci minute.

E Keleti - Raliul Moldovei Pambac Bacau

Alte doua echipaje Napoca Rally Academy au avut de asemenea probleme pe PS1. Simone Tempestini si Dorin Pulpea au pierdut timp pretios datorita unui brat rupt la suspensia Peugeot-ului 207 S2000 iar Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu au fost obligati sa abandoneze datorita ruperii unei planetare. Proba a fost castigata de Edwin Keleti si Botond Csomortani, podiumul fiind completat de echipajele formate din Dan Girtofan/Eugen Rotaru si Francois Delecour/Dominique Savignoni.

 

Problemele au continuat pentru Napoca Rally Academy si pe a doua parcurgere a specialei Moinesti, Simone Tempestini si Dorin Pulpea fiind siliti sa abandoneze ca urmare a unei iesiri in decor din care doar Peugeot-ul 207 S2000 pe care evolueaza a avut de suferit. Victoria pe proba le-a revenit lui Francois Delecour si Dominique Savignoni, care au luat startul la Raliul Moldovei Pambac Bacau pe un Subaru Impreza de clasa 3, in timp ce pe locul al doilea si al treilea s-au clasat echipajele Edwin Keleti/Botond Csomortani, respectiv Dan Girtofan/Eugen Rotaru.

 

Incepand cu ora 19:00 atentia s-a indreptat catre Municipiul Onesti  unde s-a desfasurat superspeciala Raliului Moldovei Pambac Bacau, publicul fiind prezent in numar foarte mare de-a lungul circuitului stradal amenajat in centrul orasului. Edwin Keleti si Botond Csomortani si-au trecut in cont cea de a doua victorie de proba speciala, consolidandu-si avansul in fruntea clasamentului general la sfarsitul primei zile a Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014. In spatele echipierilor BCR Leasing Rally Team s-au clasat Francois Delecour si Dominique Savignoni, care au fost mai lenti cu doar 1,1 secunde, respectiv Bogdan Marisca si Marc Banca, care au avut un ecart de 1,7 secunde.

A Raspopa - Raliul Moldovei Pambac Bacau

La sfarsitul primei zile a Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014, podiumul clasamentului general este ocupat de Edwin Keleti si Botond Csomortani pe locul intai, Francois Delecour si Dominique Savignoni pe locul secund, cu o intarziere de 20,3 secunde, iar pe locul trei se afla Dan Girtofan si Eugen Rotaru la o distanta de 24,6 secunde fata de lider.

 

Clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice a fost dominat autoritar de echipajul bacauan format din Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu, care si-au trecut in cont victoria pe toate cele trei probe speciale desfasurate in prima zi a Raliului Moldovei Pambac Bacau. La finalul acestei zile, ei sunt urmati de echipajele Bogdan Barbu/ Petru Paler si Alex Mirea/Dragos Despinoiu, acestia ocupand in aceeasi ordine si primele doua pozitii din Cupa Dacia. In cea de-a doua cupa monomarca a campionatului, Cupa Suzuki, primele trei pozitii sunt ocupate de catre echipajele, Sebastian Gioarsa/ Sebastian Itu, Andrei Museteanu/Claudiu Panait si Alex Ardelean/Horatiu Baltador.

 

Sambata, in cea de-a doua zi a Raliului Moldovei Pambac Bacau, parcul de service va fi amplasat in Bacau, in parcarea centrului comercial Arena Mall iar concurentii vor avea de parcurs alte opt probe, impartite in trei bucle, din care primele doua vor fi identice cu treceri pe specialele Hemeius, Trebes si Racova, ultima fiind amplasata in apropierea orasului Buhusi.

 

Raliul Moldovei Pambac Bacau 2014 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Consiliul Local Moinesti, Consiliul Local Onesti si Consiliul Local Bacau si este sustinut de principalii parteneri, companiile Pambac, Comfert, Popasul Trebes si Simba Invest.