Emotii pentru Adrian Raspopa inainte de Transilvania Rally 2015

La sfarsitul acestei saptamani, in perioada 17 – 18 iulie, Campionatul National de Raliuri Dunlop intra in cea de-a doua jumatate a sezonului 2015 odata cu Transilvania Rally. Editia din acest an a intrecerii programata pe specialele de asfalt din judetul Cluj propune echipajelor care vor lua startul peste 120 de kilometri de speciale, impartiti in 11 probe si doua superspeciale, una in Cluj Napoca iar cealalta in centrul orasului Turda.

 

Adrian Raspopa, campionul national al categoriei rezervate automobilelor cu 2 Roti Motrice, va lua startul la Transilvania Rally alaturi de un nou copilot, Petru Paler. “Din pacate programul incarcat al lui Catalin Grigoriu nu i-a permis sa ajunga la Transilvania Rally iar Cosmin Diacu are niste probleme personale de rezolvat, astfel ca am apelat la serviciile lui Petru Paler, un copilot profesionist, cu care sper sa ma adaptez cat mai repede la sesiunea de teste premergatoare raliului. a precizat Adrian Raspopa.

 

Dupa un abandon tehnic si un loc secund obtinut in etapa de casa, dupa ce a pierdut minute pretioase cu schimbarea unei roti pe pana, Adi Raspopa a inceput miercuri recunoasterea probelor speciale de la Transilvania Rally cu ceva emotii.

foto: Catalin Stoia
foto: Catalin Stoia

Sunt un pic stresat pentru ca nici pana la debutul recunoasterilor de la Transilvania Rally  nu ne-au fost livrate piesele comandate la Citroen Racing in urma cu doua saptamani. Nu sunt multumit deloc de felul in care decurge colaborarea noastra cu acestia, sprijinul lor fiind esential in remedierea problemei de pierdere a puterii pe care o dezvolta motorul masinii noastre. Sper ca piesele sa ajunga la timp pentru raliu pentru ca imi doresc ca a doua jumatate a campionatului sa o incepem cat mai bine. Vreau sa avem un parcurs rapid si sa fim feriti de probleme tehnice pentru a putea reveni in lupta pentru titlul de annul acesta. a mai adaugat Adrian Raspopa.

 

La jumatatea campionatului, Adrian Raspopa ocupa pozitia secunda in clasamentul automobilelor cu 2 Roti Motrice, doar 9 puncte despartindu-l de primul loc. “Anul trecut am avut un parcurs extraordinar la Cluj pana la momentul in care am iesit in decor. Probele de aici sunt interesante, mai ales speciala Dangau care a crescut in lungime si va fi parcursa in ambele sensuri. Chiar daca este vara, in cazul unei ploi scurte, alegerea pneurilor va fi extrem de importanta, luand in calcul si distanta destul de mare de la parcul de service pana la acestea.a declarat Adrian Raspopa dupa prima zi dedicata recunoasterii probelor speciale de la Transilvania Rally 2015.

 

Adrian Raspopa este sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert si Wurth Romania, cat si de partenerii tehnici Omniasig, Simba,  Mere de Itesti, GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.