Weekend de cosmar pentru Adi Raspopa la Transilvania Rally 2015

Dupa seria de probleme intampinate inainte de startul in Transilvania Rally 2015, Adrian Raspopa si Petru Paler au avut parte de un weekend pe care si-l doresc uitat cat mai repede. Vineri, in prima zi a celei de-a cincea etape a Campionatului National de Raliuri, campionul national la clasa automobilelor cu 2 Roti Motrice a acrosat un cap de pod si a distrus aproape in totalitate laterala stanga a masinii iar sambata a avut parte de o iesire in decor violenta care s-a soldat cu distrugerea caroseriei Citroen-ului DS3 R3.

 

Chiar daca problemele tehnice care au cauzat pierderi din puterea motorului nu au fost identificate inainte de startul in Transilvania Rally, Adrian Raspopa pornea decis sa se lupte pentru un rezultat cat mai bun in cea de-a cincea etapa a acestui sezon, care sa-l mentina in lupta pentru titlul de anul acesta.

 

Asa cum zice Murphy, ce incepe rau se termina si mai rau. Weekendul acesta la Cluj a fost unul de cosmar. Dupa ce ca piesele comandate la Citroen Racing de mai mult timp au intarziat nejustificat de mult, vineri, in prima zi a raliului, am acrosat cu partea stanga a masinii un cap de pod si am distrus aproape in totalitate partea laterala.spunea Adi Raspopa la finalul primei zile, care-l gasea pe pozitia a treia in clasamentul rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice.

 

Sambata, in cea de-a doua zi a Transilvania Raly 2015, problemele tehnice au continuat pentru echipajul Adi Raspopa – Petru Paler. „La startul prime probe speciale de sambata, Dangau, cea mai lunga a raliului, am constatat ca sistemul ALS (anti-lag system) al masinii nu mai functioneaza iar turbina nu facea presiune si nu trecea peste 3.500 rpm. Ne-am tarait pe prima bucla si am reusit sa schimbam calculatorul motorului in primul parc de service iar problemele pareau sa se fi remediat. exlica Adrian Raspopa ritmul slab pe care l-a avut la Transilvania Rally.

foto: Catalin Stoia - simcat.ro
foto: Catalin Stoia – simcat.ro

Incercand sa revina la un ritm cat mai bun, Adrian Raspopa a fortat pe urmatoarele probe, insa, pe penultima speciala, a avut parte de o iesire in decor violenta care l-a fortat sa abandoneze. „Pe penultima proba a intrecerii am taiat prea mult un viraj pe care l-am abordat optimist, masina a derapat violent si ne-am urcat cu partea frontala pe un mal de pamant. La impact masina a pivotat in aer si am lovit cu spatele un copac dupa care am cazut intr-un sant. Din fericire noi, membri echipajului, nu am patit nimic insa caroseria masinii trebuie sa fie inlocuita. Chiar daca mai sunt sanse teoretice la titlu nu cred ca ni le vom mai putea apara pentru ca nu stiu daca vom reusi sa refacem masina pana la startul etapei urmatoare de la Sibiu din cauza problemelor de buget cu care ne confruntam.a mai adaugat Adi Raspopa la finalul Transilvania Rally 2015.

 

Adrian Raspopa este sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert si Wurth Romania, cat si de partenerii tehnici Omniasig, Simba,  Mere de Itesti, GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.