S-a dat startul inscrierilor in Raliul Argesului

Sezonul 2019 al Campionatului National de Raliuri ”Dunlop” este deschis de Raliul Argesului Catena – Powered by Peugeot, competitie care revine in calendar dupa o pauza de 9 ani. Desfasurat in perioada 2-4 mai pe drumurile de asfalt din judetul Arges, inclusiv pe partea sudica a Transfagarasanului, raliul propune un traseu de concurs interesant, diversificat, cu sectiuni inguste si inselatoare, dar si cu portiuni rapide sau tehnice.

Organizat de catre ACS DTO Rally, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, Raliul Argesului aduce din nou raliurile in judetul Arges, avand parte de sprijinul autoritatilor locale si a unor parteneri puternici. Evenimentul isi propune sa fie o adevarata experienta pentru concurenti si fani, iar in timp sa devina un etalon din punct de vedere organizatoric si unul dintre raliurile de marca din Romania. Cu 18 editii in trecut, Raliul Argesului Catena – Powered by Peugeot a avut parte de 12 invingatori distincti, cel mai prolific pilot de pe probele argesene, Constantin Aur, urmand a se afla la start si in 2019.

 

Cum pana la startul in Raliul Argesului Catena – Powered by Peugeot mai este aproximativ o luna, documentele oficiale ale raliului au fost publicate marti pe website-ul competitiei (www.raliulargesului.ro), traseul de concurs si programul fiind dezvaluit de catre organizatori. Momentul a coincis cu startul inscrierilor pentru campionatele pentru care conteaza raliul: Campionatul National de Raliuri Dunlop (CNRD), Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice Dunlop (CNRVID) si Campionatul National Rally 2 Dunlop (CNR2D).

 

Pe langa surprizele si noutatile noului sezon, probele speciale vor fi, cu siguranta, unul dintre motivele pentru care fanii se vor afla de-a lungul weekend-ului pe marginea drumurilor de asfalt pentru a-si sustine favoritii. Avand in vedere pasiunea argesenilor pentru motorsport, organizatorii se asteapta la un numar mare de spectatori pe probele speciale, acestia fiind sfatuiti sa respecte indicatiile oficialilor si organizatorilor pentru o buna desfasurare a evenimentului.

 

Documente oficiale:

 

Pentru participanti, cererile de inscriere sunt disponibile in sectiunea ”Concurenti” de pe website, dar si mai jos:

 

Formularele PDF se vor salva local si se vor completa de catre concurenti. Cererile de inscriere se trimit scanate pe adresa: [email protected]

 

Raliul Argesului Catena – Powered by Peugeot este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de catre Consiliul Judetean Arges si Primaria Municipiului Pitesti. Sponsorul principal este CATENA, partenerii principali sunt Hotel Ramada Pitesti si Teilor, in timp ce masina oficiala a Raliului Argesului Catena este oferita de Trust Motors.