Adrian RĂSPOPA lider dupa prima zi în Raliul Moldovei Bacău

Prima zi a Raliului Moldovei Bacău a început promițator pentru favoritul localnicilor, Adrian RĂSPOPA, care joacă totodată și rolul de organizator al raliului, ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediție.

Cu șase victorii în cele șapte probe speciale ale zilei, Adrian RĂSPOPA și-a declarat intenția de a merge într-un ritm de conservare al ecartului obținut, în principal, pe prima buclă a zilei.

Ploaia pornită pe a doua buclă a zilei i-a încurcat putin planurile brașoveanului Dan GÎRTOFAN, câștigatorul de anul trecut de la Bacău, care a încercat să intre în ritm și să micșoreze ecartul față de Adrian RĂSPOPA, stabilit la 1:06.0s la finalul zilei. Duelul dintre cei doi este departe de a se fi încheiat, fiind posibilă oricând o răsturnare de situatie, și anunță o bătălie frumoasă în ziua secundă a raliului.

Pe locul al treilea al clasamentului provizoriu îl regăsim la finalul primei zile pe Adrian TESLOVAN care este totodată și lider în cadrul grupei N cu peste 40s și șase probe speciale câștigate în fața lui Rares TOMIȚA revenit în Campionatul Național de Raliuri Betano. Andrei CAȘCAVAL încheie podiumul provizoriu al grupei la aproape 3 min față de liderul TESLOVAN.

Cu toate acestea locul al treilea al clasamentului general este amenințat serios și de Cristian DOLOFAN aflat pe locul al patrulea la finalul zilei și la 5.2s în spatele lui TESLOVAN.

Din păcate unul dintre principalii piloți creditați cu posibila victorie în acest raliu, Mustafa Çakal a fost nevoit să abandoneze chiar pe prima probă specială a raliului după o ieșire în decor.

Grupa rezervată mașinilor de categorie Rally 4 este condusă detașat de sudezul Adam WESTLUND urmat de Mihai MANOLE și Marius SÎNCRĂIANU.

În grupa rezervată automobilelor cu două roți motrice din CNR, Mihai MANOLE conduce având în cont o victorie pe prima probă specială, fiind urmat de Marius SÎNCRĂIANU la 10.9s cu două victorii obținute pe ultimele probe ale zilei. Locul al treilea îl ocupă Csongor SZABO pe un model Peugeot 208 R2. Din pacate, ocupant al locului secund dupa șase probe, Daniel BUDAI a fost nevoit să abandoneze din motive tehnice. 

În cupa monomarcă autohtonă Cupa DACIA, ajunsa la cel de-al 15-lea sezon, spectacolul este garantat de către cei doi ocupanți ai locurilor 1 și 2. Locul 1 dupa prima zi este ocupat de echipajul Roland CSATO/ Sandor CSIKOS urmat de echipajul Victor SUPURAN/ Vlad COSMA ambele echipaje evoluând pe modelul Sandero și fiind desparțite de un ecart de doar 1.7s. Locul al treilea este ocupat de echipajul Teodor DANILA și Dumitru GHEORGHE.

În Swift Cup, cea de-a doua cupă monomarcă, bătălia pentru victorie se dă între trei piloți aflați într-un ecart de aproximativ 20s. Radu NECULA cu cinci victorii de specială este urmat de Paul POPA la 10.3s și de Bogdan TALAȘMAN cu două victorii de specială și un ecart de 23.4s.   

Pentru ziua secundă concurenții vor porni la drum începand cu ora 9.00, atunci când vor face deplasarea în regim de trafic deschis de la Piața Tricolorului până la Centrul de Afaceri si Expoziții Bacău, care se va transforma în parc de service pentru ziua secundă. După un scurt service de 15min și o realimentare, primul concurent va lua startul începând cu ora 9.48 urmând să parcurgă specialele Trebeș și Hemeiuș de câte două ori,  cu o pauză de service de 30 de minute după prima trecere pe cele două probe.

Power stage-ul raliului o va constitui cea de-a treia trecere pe proba specială Trebeș, în lungime de 13.35 km, care va oferi puncte suplimentare primilor cinci clasați din clasamentul general, Cupa Dacia și Suzuki Cup. Ultima probă a zilei va fi Superspeciala în lungime de 2.5km care se va desfășura pe circuitul de karting Speed Park.

Programul Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile

 Duminică, 4 iulie 2021

9.00    Start ziua a doua (Bacău)

9.48    PS8 – Trebeș 1

10.26 PS9 – Hemeiuș 1

10.51   Regrupare si service

12.29   PS10 – Trebeș 2

13.07   PS11 – Hemeiuș 2

13.32   Regrupare si service

15.10   PS12 – Trebeș 3 (Power stage)

16.13   PS13 – Speed Park (Superspeciala)

16.33  Sosire festivă

19.00 Festivitatea de premiere (Piata Tricolorului Bacău)

 

Superspeciala de la circuitul de karting, care va încheia raliul, va fi transmisă în direct pe canalul LOOKSPORT.

 

Parteneri principali: DEDEMAN și DEDEMAN Automobile, Consiliul Județean Bacău, Primaria Moinesti

Parteneri: Evergent Investments, WILO, 4F, Helios, Hotel Dumbrava, SpeedPark, Primăria Zemeș, Primăria Bacău.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, desteptarea.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, Ziarul de Bacău, Jurnal de Bacău, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.