ADRIAN RĂSPOPA, O VIAŢĂ DEDICATĂ RALIURILOR!

Aventura lui Adi în raliuri a început la 18 ani și s-a încheiat brusc astăzi! Fracţiunea de secundă fatidică și-a facut apariţia pe cea de-a doua probă specială din Raliul Iașului, atunci când Adi se duela cu adversarul său cel mai de temut, timpul! Toata viaţa sa sportivă s-a desfașurat într-un permanent maraton împotriva cronometrului, pasiunea sa pentru raliuri cerându-i din nefericire sacrificiul suprem.

Născut in Onești pe 16 august 1980, Adi a devenit rapid catalizatorul raliurilor în judetul Bacău și a reușit să creeze cea mai puternică echipă de raliu din anii 2000, RAFO Racing Team. Pasiunea a fost cel mai puternic atuu al pilotului multiplu campion al categoriei rezervată automobilelor cu două roţi motrice. Își dorea și un titlu de campion naţional general, însă timpul a fost mai rapid decat el.

Nicio clipa Adi nu a încetat să spere ca titlul la general va veni și rezultatele obţinute în ultima vreme îi dădeau aripi. Victoria reusită la Bacău, în raliul de casă, în acest an, a fost una cu totul specială și demonstra un singur lucru, că încă se poate, încă e rapid, încă poate caștiga raliuri, încă poate veni titlul.

Să nu vă lăsaţi însă păcăliţi că Adi alerga după titlul de campion. Pasiunea sa pentru raliuri s-a evidentiat cel mai clar în creaţia sa intitulată Raliul Moldovei Bacău. În acest an Adi a sărbătorit 11 ediţii organizate consecutiv așa cum a știut el cel mai bine, câștigându-l! A fost fără doar și poate cea mai importantă victorie sportivă din cariera lui de pilot de raliu! Adi a reușit prin Raliul Moldovei Bacău să formeze în jurul său un nucleu de oameni, care să îi împărtașească pasiunea și să împrumute pe durata unei saptamâni nivelul de adrenalină pe care Adi îl trăia la volanul mașinii de concurs.

Rememorând lansarea echipei Rafo Racing Team în centrul orașului Onești din anul 2002, speranţa lui Adi era ca: “Pentru cei tineri îmi doresc să traiască din nou emoţia pe care au trait-o acei 20.000 de oameni adunaţi să vadă niste mașini de curse și să facă o fotografie alături de piloţi și să realizeze că motorsportul în România are o istorie frumoasă și să iubească acest sport care nu se poate face decât dintr-o pasiune pură.”     

Rămas bun Adi, să fii tot atât de rapid și acolo sus! Cu drag prietenii tai, Edi și Mihai.

credit foto: Flavius Croitoriu – Rally Art.Ro