Alex Filip deschide Alba Motor Challenge

La o luna dupa accidentul din Raliul Sibiului,  Alex Filip va lua startul, pe 22 august, la Alba Motor Challenge, competitie inclusa in Campionatul National de Viteza in Coasta.

Alba Motor Challenge, etapa inclusa in Campionatul National de Viteza in Coasta, este prima cursa la care Alex Filip va lua startul, dupa accidentul din Raliul Sibiului. Vicecampion anul trecut la grupa A, Alex Filip nu va lua startul cu modelul Citroën C2 R2, nereparat inca dupa etapa de la Sibiu, ci cu un Citroën DS3 de serie, model care sta la baza noilor modele de curse preparate de Citroën Racing, DS3 R3 si DS3 WRC.

La invitatia organizatorului Alba Motor Challenge voi lua startul in calitate de deschizator la volanul unui Citroën DS3 de serie. Am acceptat cu placere sa particip pentru ca abia astept sa vad din nou celula de start, sa ma intalnesc cu fanii acestui sport si sa le arat la lucru masina pe care o vor admira din sezonul viitor in versiunea WRC pe probele speciale din Campionatul Mondial de Raliuri”, a spus Alex Filip, inaintea evenimentului din acest sfarsit de saptamana.

Competitia, aflata la a VI-a editie sub organizarea Clubului Sportiv Autosport Fair Play, se va tine pe DJ 107, de la iesirea din Hapria pana la intrarea in Straja, pe un traseu de 3.3 km, cu o diferenta de nivel de 230 metri si o panta maxima de 10%. „Traseul de concurs este locul in care am efectuat teste in 2008 la volanul C2 R2-ului alaturi de echipa ProMotor. Intotdeauna m-am simtit bine la Alba Iulia si chiar daca nu voi lua startul in concurs sunt sigur ca pot face spectacol si cu modelul Citroën DS3”,  a adaugat vicecampionul national al grupei A din CNR.

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Baumax Romania, Radcom, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov.

Berti Panaiot