ZIUA CAMPIONILOR

  • Lucien Hora isi adjudeca titlul absolut al CNVC Dunlop 2010 pe coasta de la Rasnov
  • Paul Andronic si Gunther Graef isi adauga numele la lista campionilor de grupa din 2010, inceputa de Christian Nistoran in urma cu o etapa


Cea de-a XIII-a etapa a sezonului de coasta, alergata Vineri, 1.10.2010, la Rasnov, a dezvaluit necunoscutele in privinta tuturor titlurilor majore ale sezonului. In urma victoriei de astazi, Lucien Hora este pentru a doua oara campion national absolut, gratie unei performante remarcabile in sezonul in curs, 12 victorii din 13 prezente, ajutat de monopostul Lola F3000 – o prezenta exotica in campionatul intern. Pilotul resitean a sarbatorit victoria scaldat in sampanie pe podiumul de premiere de Paul Andronic, cel care a fost al doilea de-a lungul sezonului cu aproape aceeasi regularitate cu care Hora a castigat. Proaspatul campion a declarat: “Ma bucur mult pentru un sezon fantastic realizat cu echipa UCM-ului, la capatul caruia atat eu cat si Nisto (nr. Christian Nistoran) suntem campioni. Iar bucuria mea este cu atat mai mare cu cat am obtinut victoria chiar aici, la Rasnov, unde am castigat prima mea cupa si primul titlu. Imi doresc sa o tinem tot asa si de acum inainte.”

Hora nu este singurul care sarbatoreste astazi adjudecarea titlului, resiteanului adaugandu-i-se Paul Andronic, invingatorul Grupei H si Gunther Graef, care a triumfat la Grupa A. De asemenea, cel de-al treilea varf al triunghiului N-A-H este cunscut de la etapa precedenta, de la Ranca, invingatorul grupei N fiind Christian Nistoran, si el autorul unei performante remarcabile – 10 victorii.

Paul Andronic a sarbatorit astazi titlul la “H”, cum altfel, decat cu o victorie, obtinuta in fata lui Heinz Gollner, si el fost campion national. “Sasul” a revenit dupa o absenta de un sezon, chiar doua daca ne gandim ca in 2009 a fost prezent doar la dubla de la Resita, si a reusit astazi sa anime lupta pentru victoria grupei H, stabilind timpul etalon in mansele de antrenamente. Paul Andronic a fost insa cel mai rapid concurent al grupei in mansele finale, iar Gollner a incheiat etapa al treilea in clasamentul OPEN.

Gunther “Gugu” Graef, campion al grupei A, a fost astazi al doilea in ierarhia grupei, castigator fiind Lucian Boroianu. Lupta intre cei doi brasoveni a fost insa una interesanta, Graef conducand dupa prima mansa de concurs, cand Boroianu a rupt o planetara. Acesta din urma a reusit inlocuirea in timp util, urcand la potential maxim in mansa secunda si isi adjudeca astfel cea de-a cincea victorie consecutiva a grupei, gratie unui ecart de 7 zecimi.

Christian Nistoran nu a avut adversar nici de aceasta data, obtinand a zecea victorie la grupa N si un nou loc patru.

O prezenta remarcabila au constituit-o masinile aduse la start de membrii Clubului Autoclasic, glorii de altadata ale intrecerilor automobilistice, care continua sa fascineze pasionatii curselor. Iar concurentii au fost mai multi ca niciodata, spre satisfactia presedintelui clubului anterior mentionat, Horia Popescu, initiatorul acestui proiect, care piloteaza o superba berlineta Alpine A1300. El a declarat: “Sunt foarte bucuros ca aceasta initiativa a prins si sunt tot mai multe masini de colectie prezente pe traseele de coasta. Sper sa continuam si sa fim chiar si mai multi in viitorul apropiat.”

Spectacolul automobilistic nu s-a incheiat, pentru ca traseul de la Rasnov va gazdui etapa “geamana”, cea cu numarul XIV, Duminica, 3 octombrie, cu aceleasi coordonate ca si Vineri.

Rezultate complete :

final Open

final H

final N

final A

Adrian Diaconescu
Ofiter de presa