Alba Motor Challenge 2011 a ajuns la final

Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2011 a ajuns weekend-ul acesta la Alba Iulia pentru etapele a III-a si a IV-a. “Alba Motor Challenge” a fost prima “dubla” din acest an care s-a desfasurat sambata si duminica, conform noului regulament al campionatului.

 

 

Cele doua zile de concurs au avut parte de o participare numeroasa a pilotilor, spectacol si vreme buna, dar si de evenimente neprevazute. Daca prima zi a dat de furca organizatorilor si oficialilor cu mai multe iesiri in decor, ziua secunda s-a desfasurat fara cusur, “ca la carte” cum ar spune unii.

 

 

Tot conform noului regulament a fost si ordinea de start in prima zi de concurs, pilotii luand startul in mansele de concurs in ordinea stabilita pentru antrenamentele cronometrate. Fiind nemultumiti din aceasta cauza, concurentii au semnat o hartie prin care au cerut oficialilor cursei ca pentru a doua zi urcarile in mansele de concurs sa se faca in ordinea timpilor obtinuti in antrenamentele cronometrate.

 

 

 

Prima zi a fost mai dificila, insa cea de-a doua a decurs foarte bine. Cele doua zile s-au compensate una pe cealalata, a saptea editie a Alba Motor Challenge fiind o reusita din punctul nostru de vedere si vrem sa multumim tuturor partenerilor care au fost alaturi de noi”, a declarat Mihai Beldie, director organizatoric.

 

 

Atat in etapa a III-a , cat si in cea de-a IV-a a CNVC Dunlop s-a impus Lucien Hora. “Au fost doua zile calduroase, mai ales cea de sambata in care am stat cam mult in stand-by. Una peste alta, pentru noi, cei de la Resita, au fost doua zile bune in privinta rezultatelor obtinute. Astazi (n.n. duminica, 22.05.2011) a fost mai bine decat ieri, totul a mers mai bine, repede, fara evenimente. A fost frumos. Am mai prins intr-un an cele doua etape desfasurate dupa formula sambata si duminica, dar nu imi place.  Pentru mine este prea obositor si totul este grabit si nu se face bine”, a declarat Lucien Hora.

 

 

Pilotul echipei ACM Sport, castigatoarea la echipe a celor doua etape, mai are nevoie de o singura victorie la “Alba Motor Challenge”, pentru a-i putea fi acordat Trofeul “Alba Motor Challenge”, trofeu destinat celui care se va impune in trei editii consecutive ale acestei competitii. “Daca anul viitor va fi o noua editie a “Alba Motor Challenge” sigur vreau sa castigam, eu sau altcineva de la noi din club, de exemplu Nisto. Nu tin neaparat sa fiu eu triplu castigator, dar daca se poate si toate sunt bune, de ce nu…”, a adaugat pilotul resitean.

 

 

Locul secund in clasamentul Open al ambelor zile de concurs i-a revenit lui Paul Andronic, castigator si al grupei H.

 

 

Noua formula sambata-duminica a reprezentat o experienta noua pentru mine.  Am sustinut aceasta formula datorita costurilor mai mici pe care le implica, insa este foarte obositor sa concurezi in 2 zile consecutive. Cat despre traseu, ieri au fost unele probleme, vinovat pentru ele putand fi facut doar ghinionul, nicidecum organizarea. Am fost foarte obosit si stresat, traseul fiind foarte murdar din cauza materialului antiderapant aruncat pe timpul iernii. Din acest motiv si noua ordine de start regulamentara a fost o problema, tot praful si pietricelele de pe margine au fost aduse de vant pe trasa, ceea ce a reprezentat pentru ultimii tractiune 0, iar pentru cei cu masini joase, cum este cea a mea sau cea a lui Lucien Hora, riscul de a suferi avarii foarte grave”, a declarat Paul Andronic.

 


 

Castigator al Grupei N si al clasamentului Juniorilor, Christian Nistoran a urcat si pe ultima treapta a podiumului clasamentului Open. “Au fost doua zile foarte bune, am castigat si ne-am indeplinit obiectivul.  Ieri a fost mai nasol datorita incidentelor care au avut loc si care ne-au tinut prea mult pe coasta, insa azi a fost foarte bine. Am facut urcarile care trebuiau, am scos timpul care a trebuit si mi-am indeplinit obiectivul”, a declarat Nisto.

 

Clasamente etapa a – III -a ( sambata )

 

Rezultate etapa a – IV – a ( duminica )

 

Clasamente etapa a – IV -a ( duminica )

 

 

“Alba Motor Challenge” a fost organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv de catre Clubul Sportiv Autosport Fair Play in colaborare cu Consiliul Judetean Alba si cu sustinerea Autotehnica, Valvoline prin Prista Oil Romania SA – distribuitor official, Auto Drive Center – dealer si service autorizat Skoda Alba Iulia, Primaria Alba Iulia, Antel, Pensiunea MA, Rustiq – Hotel-restaurant, Motel Bleumarin, Axel, AB Star Grup, Torent si Floraria Ikebana. Parteneri media: MEDIA-BOARD.ro, Motorsportnews.ro, Ziarul Unirea, RallyMagazin, 4tuning si Autorally.

 

Foto – Catalin Oprea