De la Tractor la Forta Majora

  • Un radiator de motorina mai puternic decat o etapa de viteza in coasta
  • O echipa dinamica intr-o permanenta perfectionare
  • Podiumul alaturi de Horatiu Ionescu Cristea, o onoare pentru orice pilot
  • Un „tractor” fiabil este performant la orice clasa

 

 

 

Weekendul care s-a incheiat a marcat debutul stagiunii 2012 a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop.  Echipa Avia Motors / Alto Syncro si-a facut si ea debutul in curse avandu-i ca piloti pe Alina Bunica si Andrei Mitrasca. Daca Alina Bunica concura pentru prima oara la o etapa de viteza in coasta, Andrei aducea pe coasta de la Teliu experienta celor trei ani completi alaturi de fidela Ruxi ( SEAT Ibiza TDI ).

 

Presiunea unui rezultat bun, rolul de pilot principal si responsabilitatea strategiei echipei l-au facut pe Andrei sa forteze si sa-si avarieze masina. Cu toate ca a putut continua, radiatorul de motorina spart a facut ca o parte din combustibilul din rezervor sa ajunga pe traseul ud. Neavand mijloacele necesare curatarii traseului, organizatorul s-a vazut obligat sa anuleze etapa de sambata.

 

Etapa de duminica s-a desfasurat insa pe o vreme mai blanda care a adus cu ea si primele rezultate pentru echipa Avia Motors/Alto Syncro. Locul II la clasa H4 si la categoria automobilelor diesel ( sau “tractoare” cum li se mai spune ). Desi initial au fost inscrisi mai multi concurenti cu automobile diesel, pana la urma au ramas doar cinci. La clasa H4, castigator a fost genialul Horatiu Ionescu Cristea alaturi de care o clasare pe podium este o onoare in sine.

 

 “Imi pare rau ca cele 16 etape s-au tranformat in 15, pierderea este a tuturora. Ma simt usurat ca pana la urma ceea ce putea fi un accident cu urmari grave a fost doar o sperietura. Rezultatele de duminica au confirmat ca o masina fiabila si puternica cum este SEAT-ul Ibiza TDI ramane competitiva indiferent de clasa la care este inscrisa” a spus Andrei care, cu aceeasi masina, a concurat la clasa A3 in ultimii ani. 

 

Pentru mine a fost un botez. Coasta nu are legatura cu raliul. M-am obisnuit cu Skoda Fabia cu toate ca mai am multe de invatat. Mi-a facut o mare placere sa pilotez un diesel si sper sa nu fie ultima experienta de acest fel. Baietii de la Avia Motors au facut o masina foarte echilibrata. Ii rog sa tina minte pozitia scaunului din stanga. Nu am aratat inca ce pot face cu o Fabia TDI” a spus Alina Bunica imediat dupa sfarsitul etapei de duminica.

 

Pana la urmatoarea etapa de la Rasnov din 16-17 iunie, echipa Avia Motors/ Alto Syncro isi propune sa analizeze in amanunt felul in care s-a prezentat la Teliu si sa propuna noi formule de imbunatatire a performantelor nu numai sportive. Avand nu mai putin de patru piloti in componenta dar si o lista lunga de posibili piloti invitati, Avia Motors / Alto Syncro va continua programul de motorsport aducand in permanenta noi elemente.