Alex Filip a fost prezent la Trofeul Sinaia

In weekendul care tocmai a trecut a luat sfarsit si intrecerea interna de viteza in coasta, ultima runda dubla derulandu-se la Sinaia. Intrecerea a atras, ca de fiecare data, o multime de spectatori, motiv pentru care Alex.Filip a decis sa ia startul in intrecerea programata duminica. “Era o ocazie de a castiga noi fani pentru echipajul nostru, dar si de a avea in dreapta invitati speciali carora le-am oferit posibilitatea de a gusta din frumusetea automobilismului sportiv”, a dezvaluit Alex.

Sambata el a efectuat recunoasterea traseului la volanul unui potent Renault Megane RS, pentru ca duminica, in competitie, sa ia startul cu masina de raliu, Renault Clio R3. De aceasta data nu rezultatul sportiv a fost obiectivul, urcarile pe traseu fiind folosite pentru a demonstra, daca mai era nevoie, necesitatea de a acorda atentia cuvenita alegerii corecte a pneurilor. “Masina era in configuratia de raliu, ceea ce inseamna o greutate superioara si o cutie de viteze mai lunga, astfel ca nu timpul realizat pe traseu ne-a interesat. In schimb, tinand cont ca ne aflam in plina campanie de schimbare a anvelopelor, am vrut sa subliniez in plin concurs eficienta si necesitatea adaptarii corecte a acestora in raport cu conditiile carosabilului. Astfel, am urcat in prima mansa de concurs cu anvelope Michelin pentru vreme rece/asfalt umed sau acoperit cu zapada, cele care fac parte din asa numitul tip Monte Carlo. Acestea au reprezentat echivalentul anvelopelor de iarna, pentru ca in a doua mansa sa folosim omologul celor de vara, slick-uri Michelin. Ei bine, nu numai ca timpul realizat a fost cu mult mai slab, dar mai mult, am avut parte de nenumarate derapaje, ba chiar si o rasucire, evenimente care, in contextul traficului de zi cu zi, se puteau traduce intr-un posibil accident. Sper ca spectatorii au observat acest lucru si vor tine cont pe viitor de aceste amanunte. In ceea ce ma priveste, m-am simitit excelent, ii felicit pe organizatori si imi propun sa revin la acest eveniment ori de cate ori voi avea ocazia, spune Alex.Filip.

 

Urmeaza acum pentru Alex Filip si Bogdan Iancu pauza competitionala. In schimb, masina va pleca intr-un turneu national, urmand sa fie expusa in fata Orange store-urilor din mai multe orase ale tarii, acolo unde publicul larg va putea sa afle mai multe despre masina noastra si sportul pe care-l practicam. Programul acestei caravane urmeaza sa fie facut public in scurt timp.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport, Sun Plaza, si, in calitate de partener media, de GSP TV.