Marele Premiu al Oraşului Braşov readuce spectacolul auto pe Drumul Poienii

Mai sunt câteva zile până la debutul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. Urmând să se desfăşoare în 17 şi 18 iunie pe celebrul “Drumul Poienii”, Marele Premiu al Oraşului Braşov este una dintre cele mai aşteptate runde ale sezonului atât de către spectatori cât şi de către concurenţi, lista de înscrieri conţinând până acum 87 de nume. La fel ca în anii trecuţi, etapa braşoveană omagiază memoria marelui Eugeniu Ionescu Cristea, şi el un iubitor al acestui traseu.

PoianaBrasov2015-54

Maşinile de concurs vor putea fi admirate în Livada Poştei din Braşov, acolo unde va fi amplasat parcul de service, începând cu joi seara (16 iunie). Piloţii vor efectua primele urcări în dimineaţa de vineri (17 iunie), când sunt programate două manşe de recunoaşteri. În a doua parte a zilei, vor avea loc trei manşe de antrenamente cronometrate care vor stabili ordinea de start din concursul de a doua zi. Sâmbătă dimineaţa (18 iunie), concurenţii îşi vor face ultimele setări în alte două urcări de recunoaşteri, urmând ca manşele de concurs să se deasfasoare sâmbătă după-amiază începând cu 14:30, respectiv 17:00. Lungimea traseului din acest an a crescut de la 5 la 7 km, diferenţa de nivel dintre start şi finish fiind acum de 338m.

 

 PoianaBrasov2015-32

Lista de înscrieri cuprinde o gama variată de maşini, jumătate dintre acestea fiind incluse în cea mai spectaculoasă categorie, grupa H. La volanul unor Mitsubishi Lancer EVO, Paul Andronic, Lucian Răduţ şi Ovidiu Zaberca, podiumul clasamentului OPEN al sezonului trecut, vin pregătiţi să facă spectacol la Marele Premiu al Oraşului Braşov. Alături de ei se vor afla la start mulţi alţi concurenţi foarte rapizi, dintre care ii amintim pe Horaţiu Ionescu Cristea, pilotul unuia din cele 3 Ferrari înscrise şi învingătorul etapei precedente de la Păltiniş, Lyuben Kamenov, campionul bulgar care revine la o rundă românească după locul 2 obţinut la Râncă în 2015, Cornel Gardean, care speră să fi scăpat de problemele de fiabilitate ale maşinii sale, Bogdan Cuzma, pilotul maşinii care i-a adus titlul absolut lui Andronic în 2015 chiar în urma etapei desfăşurate pe Drumul Poienii şi Edu Stan, ocupantul celei de-a două poziţii în clasamentul OPEN.

PoianaBrasov2015-31

 

Şi liderul clasamentului general, Alexandru Mitroi, braşoveanul care concurează în grupa N, aşteaptă cu nerăbdare etapa de pe Drumul Poienii. Alţi doi localnici se află în fruntea categoriilor în care concurează: Andrei Şerban (2 Roţi Motrice) şi Bogdan Ungureanu (grupa A), ambii intenţionând să îşi consolideze poziţiile în urma cursei “de casă”. Ca la fiecare etapă de Coastă, “istoricele” vor încânta privirile spectatorilor ce se vor afla pe marginea probei şi în parcul de service. Numărulsportivilorprezenţi la start poate să treacă de 90, ţinând cont de faptul că înscrierile continua până miercuri.

 

Marele Premiu al Oraşului Braşov este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov. Asistenţă medicală este asigurată de Apel One Med.

 

TOTAL şi SERUS SERVICE susţin Marele Premiu al Oraşului Braşov în calitate de parteneri oficiali iar Pro X în calitate de partener principal. Parteneri ai evenimentului: ZIZIN, Coprest, Silnef Security. Partenerul tehnic al evenimentului este Cyclon Motorsport.

 

Parteneri media: KISS FM, Zile şi Nopţi, Autorally.ro, RTT Metropola, Preţul Zilei, Mix TV.