Simone Tempestini domina ziua intai din Danube Delta Rally®

Simone Tempestini a dominat autoritar prima zi din Danube Delta Rally®, adjudecandu-si toate cele patru probe speciale programate, pentru a conduce inaintea zilei finale cu mai bine de un minut si jumatate, in fata lui Dan Girtofan si a avea o misiune mult mai usoara pe cele sapte probe speciale programate sambata. Cei doi conduc si in etapa de trofeu european, in timp ce Sebastian Barbu a urcat pe trei, dupa abandonul lui Adrian Raspopa, iar Edwin Keleti urca si el pe podiumul national CNR Dunlop, dupa abandonul lui Florin Tincescu.

 

Simone Tempestini a avut parte de o zi excelenta, spunand ca si-a atins obiectivele stabilite la start si isi propune sa continue evolutia buna si sambata, cand sunt programate alte sapte probe speciale, inclusiv superspeciala stradala din Tulcea, televizata in direct si care va incheia intrecerea. “Suntem bucurosi pentru evolutia de astazi si vom incerca maine sa facem acelasi lucru” a spus pilotul Napoca Rally Academy la final de zi. “Vom avea probe diferite, putin mai scurte, dar la fel de placute noua. Speram ca si vremea sa ne ajute, pentru a avea cat mai multi spectatori pe traseu si sper sa facem spectacol, sa ne distram si sa terminam asa cum ne dorim.”

13428661_10209879755695457_8765100420653028235_n

Florin Tincescu, cel care incepuse excelent raliul, cu un loc doi in prima speciala, a avut parte de o dupa-amiaza de cosmar, tanarul pitestean incheind intrecerea cu o iesire in decor la viteza mare, la a doua parcurgere a probei Cocosu. La scurt timp dupa iesirea in decor masina a luat foc si, in ciuda eforturilor pompierilor si a echipajului 332 – Thomas Abraham/Rares Silasi, care a oprit pentru a ajuta la stingerea incendiului, nu s-a putut face mare lucru, iar masina a ars in intregime. Dupa stingerea incendiului, Florin Tincescu si navigatorul sau Sergiu Itu, care acuza dureri toracice in urma impactului, au fost transportati la spital de ambulanta deplasata la locul accidentului, pentru investigatii medicale, impreuna cu un fotograf, care s-a ranit in incercarea de a se feri de masina scapata de sub control. Din fericire, toti cei trei sunt in afara oricarui pericol, urmand a fi externati in cursul serii, dupa o tomografie computerizata, in cazul celor doi participanti.

 

Echipajele care nu au putut incheia proba, sau care nu au mai luat startul, speciala fiind neutralizata pentru acestia, vor primi timpi forfetari, in urma deciziei Colegiului Comisarilor Sportivi.

 

In clasamentul intrecerii Dan Girtofan urca pe locul doi in CNR Dunlop, urmat de Edwin Keleti, in timp ce podiumul provizoriu al etapei internationale European Rally Trophy are configuratia Simone Tempestini – Dan Girtofan – Sebastian Barbu.

 

Adrian Raspopa si-a adaugat numele la lista abandonurilor, din cauza unei probleme tehnice si nu a mai luat startul pe cele doua probe de dupa-amiaza, alti piloti care nu au reusit sa incheie ziua fiind Radu Necula, Daniel Rusciuga, Daniel Pohariu si Emanuel Resiga. 

Clasament CNR Dunlop dupa PS4: 

1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5
2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +1:32.8
3. Edwin Keleti/Toni Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +2:16.2
4. Florin Crisan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +3:48.5
5. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T +5:02.6

 

 

Clasament European Rally Trophy dupa PS4:
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5 
2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +1:32.8
3. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T  +5:02.6
4. Georgi Geradzhiev/Georgi Gadzhev – Ford Fiesta R2 +6:16.6
5. Raul Badiu/Gabriel Lazar – Dacia Logan +7:59.3

 

PROGRAM:

Sambata, 11 iunie 2016
08:30 – Start Danube Delta Rally 2016 – plecarea concurentilor de pe Faleza catre probele speciale
09:45 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 1
10:28 – Start Proba Speciala – Babadag 1
11:36 – Start Proba Speciala – Eoliene 1
Probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene vor fi parcurse de 2 ori, intre cele 2 treceri concurentii vor ajunge la Tulcea pentru Service la 12:40
14:11 – Start Proba Speciala – Slava Rusa 2
14:54 – Start Proba Speciala – Babadag 2
16:02 – Start Proba Speciala – Eoliene 2 Power Stage
17:05 – Start Super Speciala Tulcea LIVE
18:00 – Podium castigatori – Faleza
21:15 – Festivitatea de Premiere – Piata Civica Tulcea