Simone Tempestini conduce Danube Delta Rally® la capatul zilei intai – Florin Tincescu implicat intr-un incident de cursa

Simone Tempestini incepe in forta Danube Delta Rally, trecandu-si in cont primele doua probe speciale ale intrecerii, pentru a se instala la conducerea clasamentului general, cu un avans de 35 de secunde. Coechipierul sau de la Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, este insa surpriza debutului de raliu, juniorul clujean fiind al doilea, in fata lui Dan Girtofan. In clasamentul Trofeului European, unde Tincescu nu este inscris, Girtofan ocupa locul secund, urmat de Adrian Raspopa.

 

Marele favorit Simone Tempestini a fost de departe cel mai rapid pilot pe primele doua probe ale Danube Delta Rally, clujeanul asigurandu-si deja un avans substantial in fruntea clasamentului general, care masoara mai bine de jumatate de minut. Cele doua probe tehnice, Telita si Cocosu, cu o configuratie virajata si in mare parte alergate in padure au fost pe placul sau, liderul clasamentului CNR Dunlop spunand ca este multumit de setarile masinii si de dictare si ca isi doreste sa isi mareasca avansul, in vederea probelor de sambata. “M-am simtit bine, dictarea a fost buna. Masina merge bine, iar setup-ul pe care l-am facut la shakedown este unul perfect. Am facut si o mica greseala pe speciala a doua, care ne-a costat cateva secunde, dar am mers destul de bine per total si vom incerca sa marim ritmul si sa incheiem ziua cu un avans suficient de mare, pentru ziua de maine” a spus Tempestini, la intrarea in parcul de service dintre cele doua bucle ale zilei.

13412943_10209877993851412_8443735507862722486_n

Florin Tincescu este surpriza debutului de raliu, ocupand pozitia secunda la capatul primelor doua probe speciale. Profitand de o greseala a lui Dan Girtofan, care s-a rasucit pe prima proba, Tincescu are un avans mic in fata brasoveanului, de 1.4 secunde, dar spune ca se va concentra in continuare pe propria evolutie si pe evitarea greselilor.

 

Adrian Raspopa este liderul categoriei “doua roti motrice”, fiind totodata al treilea in European Rally Trophy, in urma lui Dan Girtofan.

 

Primele doua probe speciale au adus si trei abandonuri, Romulus Preda fiind primul pilot care s-a retras din concurs, cu probleme tehnice la capatul specialei Telita 1, prima a intrecerii, urmat de Adrian Teslovan, tot cu probleme tehnice si de Mihai Manole, care a iesit in decor, fara urmari insa pentru cei doi membri ai echipajului.

 

 

Simone Tempestini isi trece in cont victoria in toate cele patru probe ale zilei intai in Danube Delta Rally, cu Dan Girtofan si Edwin Keleti completand podiumul, dupa un final de zi marcat de un incident de cursa. 

Ultima proba a zilei, Cocosu 2, a fost intrerupta din cauza unui incident care a implicat echipajul 16 Florin Tincescu/Sergiu Itu si s-a soldat cu un incendiu care a distrus masina de concurs. Echipajul a iesit in decor aproape de sosirea probei speciale, a aratat semnul OK pentru echipajele care ii urmau pe proba, semnalizand ca nu au nevoie de interventie medicala, insa dupa cateva minute masina a izbucnit in flacari. Desi mai multe echipaje s-au oprit la locul incidentului, incercand sa stinga flacarile, masina Subaru Impreza a echipei Napoca Rally Academy a ars in intregime. Cei doi membri ai echipajului sunt transportati la Spitalul Tulcea pentru investigatii medicale, insa din primele informatii cei doi nu se afla in pericol.