Libby Ledford la doar 11 ani castigatoare in competitiile de drag

Fetita in varsta de 11 ani a trezit atentia presei de peste ocean in momentul in care a castigat concursul de design pentru grafica care va imbraca masina lui Bob Tasca III, pilot in NHRA (National Hot Road Association) la categoria Funny Car.  

 

Libby a participat la cea de-a cincea editie a concursului “Our Everyday  Heroes”, organizat de divizia de service pentru clientii Ford in colaborare cu Fundatia de Cercetare a diabetului juvenil, si care pe parcursul celor cinci ani a reusit sa adune 275000 dolari. Acest concurs este unul anual, in 2011 Trevor Bayne, nimeni altul decat castigatorul celebrei curse din NASCAR Daytona 500, fiind beneficiarul graficii de anul trecut in urma acestui concurs.   

 

Libby Ledford provine dintr-o famile cu stranse legaturi in lumea drag-ului, tatal si fratele sau de 15 ani ambii piloti in aceasta competitie, iar familia ei este proprietara pistei de drag Mid Michigan Motorplex. In 2010 a fost campioana pistei la categoria dedicata copiilor de 8-9 ani, in 2011 a castigat competitia de drag dedicata juniorilor la categoria 10-12 ani si in acest an s-a clasat pe locul al patrulea pe pista Motorplex. La bordul dragster-ului construit de tatal sau Libby a obtinut in cariera sa, timpul de 8.90s cel mai bun al categoriei sale.    

Aceste rezultate sunt cu atat mai impresionante cu cat Libby a fost diagnosticata  cu diabet in urma cu doi ani. Desenul lui Libby de la concursul care se adreseaza exclusiv copiilor care sufera de diabet a fost ales din 10 desene finale, Bob Tasca explicand “O parte a concursului o reprezinta eroii de zi cu zi, iar cursele din acest weekend sunt foarte apropiate de ziua de 4 iulie, de aceea cand am vazut desenul mi-am dat seama ca acesta reprezinta cel mai bine tematicile.”   

Exemplul cel mai bun de erou de zi cu zi probabil il reprezinta chiar Libby care in ciuda bolii de care sufera reuseste sa obtina rezultate impresionante in sportul cu motor si sa fie un exemplu pentru alti copii de varsta ei.